АКТУАЛЬНО

Викладачка УКУ взяла участь у пастирській конференції в Новосибірську

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 14:10
7-11 жовтня у Новосибірську (Росія) пройшла пастирська конференція духовенства і монашества Римо-Католицької Преображенської єпархії в Новосибірську на тему «Виклики сучасності: актуальні питання біоетики та взаємодії зі ЗМІ».

Пастирська конференція проходить у Преображенській єпархії щорічно, збираючи всіх священників і ченців, які служать у межах єпархії, для слухання та обговорення різних питань, пов’язаних із церковним життям. Очолює щорічну пастирську конференцію владика Йосип Верт, ординарій Римо-Католицької Преображенської єпархії в Новосибірську та ординарій для католиків візантійського обряду на всій території Росії.

Цього року участь у пастирській конференції в Новосибірську взяла Марія Ярема, викладач кафедри богослов’я та Школи біоетики УКУ. Пастирська конференція складалася із трьох частин: 1) питання взаємодії зі ЗМІ; 2) питання біоетики; 3) представлення діяльності єпархіальних комісій та рад. Марія виступила у другій частині конференції з доповідями «Штучне зачаття та сурогатне материнство: моральна оцінка»; «Евтаназія та відмова від терапевтичної настирливості: моральна оцінка».

Доповідач з УКУ представила моральні критерії, які дозволяють оцінити допустимість чи недопустимість методів штучного зачаття, розповіла про різні маніпуляції з людським життям в процесі технологій штучного зачаття, аргументувала моральну неприйнятність сурогатного материнства, а також недопустимість евтаназії, унаочнила моральну різницю між дозволеною відмовою від лікування та недозволеною пасивною евтаназією.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next