АКТУАЛЬНО

Викладачі Філософсько-богословського факультету УКУ отримали декрети про дозвіл на викладання від Глави УГКЦ

Четвер, 25 листопада 2021, 12:28
24 листопада після загальноуніверситетської Літургії у храмі Святої Софії – Премудрості Божої ректор УКУ о. Богдан Прах вручив викладачам Філософсько-богословського факультету декрети про дозвіл на викладання від Глави УГКЦ, Великого канцлера УКУ Блаженнішого Святослава.

З таким проханням, відповідно до вимог Апостольської конституції «Veritatis Gaudium» Святішого Отця Франциска і Статуту богословського факультету УКУ, до Глави Церкви звернулися  ректор університету о. Богдан Прах та декан Філософсько-богословського факультету о. д-р Юрій Щурко. Вони представили Блаженнішому Святославу викладачів факультету, які викладають дисципліни, пов’язані з вченням віри або моралі. Відтак у храмі ці викладачі, склавши ісповідання віри, отримати декрет «missio canonica» (дозвіл на викладання від лиця Церкви – «канонічна місія»). Інші викладачі, які читають курси для студентів факультету, також отримали декрет «venia docendi» (дозвіл на викладання). 

«Нехай ваші знання допоможуть студентській спільноті краще пізнати всемилостивого Бога. Вимолюємо у Господа всіх потрібних вам Божих ласк для належного виконання своїх обов’язків», – йдеться у декреті Блаженнішого Святослава.

Додамо, що центральність Філософсько-богословського факультету походить із інтегруючої ролі богослов’я серед інших наукових дисциплін і його засадничої важливості для ціннісного фундаменту УКУ як католицького університету. Ця центральність виявляється у академічній, адміністративній і фінансовій самоврядності Богословського факультету, що відповідає його канонічному статусу згідно з вимогами Римського Апостольського престолу (Апостольська конституція «Veritatis gaudium»).

Так, метою факультету є викладання та дослідження об’явлених Богом істин спасіння, які сповідує Католицька Церква і якими живуть християни України. Його завданням є інтелектуальне та духовне формування духовенства, монахів і мирян на рівні, необхідному для здобуття і потвердження наукових ступенів, які факультет надає авторитетом Римського Апостольського престолу.

ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next