АКТУАЛЬНО

«Виконати взяті на себе зобов’язання», – різдвяний заклик Папи до світової спільноти стосовно України

Неділя, 25 грудня 2016, 19:09
Згадуючи про війни та військові конфлікти в різних частинах світу, Святіший Отець Франциск сьогодні у своєму Різдвяному посланні та благословенні «Urbi et orbi» згадав також про Україну. Понтифік побажав миру «чоловікам та жінкам, що досі страждають від наслідків конфлікту у Східній Україні, де невідкладним є спільне бажання принести полегшення населенню та виконати взяті на себе зобов’язання».

Папа побажав миру «пошматованій Сирії», «улюбленій Святій Землі», висловив побажання єдності Іраку, Лівії та Ємену, миру мешканцям різних регіонів Африки, зокрема Нігерії та Південного Судану й Демократичної Республіки Конго, закликав молитися за порозуміння для колумбійського народу та Венесуели, М’янмі та на Корейського півострова.

Миру «не на словах, але конкретного та дієвого» Папа побажав суспільно покинутим, тим, які страждають від голоду, є жертвами насильства, біженцям, мігрантам, тим, хто сьогодні стає жертвою торгівлі людьми, народам, які страждають від економічних амбіцій окремих людей, тим, які страждають від  наслідків землетрусів та інших природних катаклізм.

На завершення Святіший Отець побажав мир дітям, «особливо тим, що позбавлені радощів дитинства через голод, війни та егоїзм дорослих».

 

Секретаріат Глави УГКЦ у Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next