АКТУАЛЬНО

Виконувати управлінські функції в команді навчали в Івано-Франківську працівників єпархіальних структур

П'ятниця, 15 червня 2018, 21:03
З 13 по 15 червня в Івано-Франківську працівників економічних відділів єпархіальних структур УГКЦ навчали виконувати управлінські функції в команді на практичному тренінгу. У семінарі взяли участь 19 працівників із п’ятьох єпархій та двох архиєпархій УГКЦ.

Лектори з Інституту лідерства та управління УКУ навчали працівників про роль курії в Єпархіальній виконавчій структурі, переваги та недоліки різних типів організаційних структур і ряд інших цікавих тем.

Протягом цього часу п. Н. Бордун, п. А. Рождественський та п. В. Лесюк старалися як в теорії, так і на практиці донести до слухачів основи управлінської діяльності, які в майбутньому вони повинні успішно втілювати на своїх місцях праці.

«Ця програма, яку ми викладали впродовж трьох днів тут, в Івано-Франківську, була ініційована БФ «Реновабіс» спеціально для працівників єпархіальних структур. Вона покликана сприяти тому, щоб адміністративні структури Церкви працювали ще ефективніше. Саме для цього ми старалися дати учасникам тренінгу трішки більше практичних знань щодо управлінської діяльності», - зазнається п. Наталя Бордун, директор Інституту лідерства та управління УКУ.

За її словами ці три дні мали дати основне розуміння того, що таке управління та які є важливі його аспекти.

«Для нас це був своєрідний виклик, адже ми намагалися подати знання так, щоби потім кожен міг вже на місцях своєї діяльності втілювати їх в ті галузі, які необхідні саме конкретній єпархії», - мовила директор Інституту лідерства та управління УКУ.

Вона також повідомила, що загалом навчальна програма складається з 3-4 блоків і наступний її етап відбудеться в жовтні.

«Мені дуже приємно бачити те, як наша Церква розвивається, – зізналась п. Наталя, –Церква готова вкладати силу, натхнення та ресурси, щоби могти виконувати основну місію – ширити Боже Слово серед повірених їй вірних».

В свою чергу учасник тренінгу від Кам’янець-Подільської єпархії о. Роман Соколовський вважає, що всі отримані знання впродовж цих трьох днів обов'язково пригодяться слухачам у їхній діяльності.

«Особисто для мене дуже цінними стала практична сторона цього тренінгу, оскільки практичні речі є більш дієвими і їх ми можемо у майбутньому втілювати у життя», – поділився він своїми думками з прес-службою Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

У цілому головний наголос модератори тренінгу ставлять на роботу в команді, ролі та завданні лідера на кожному етапі її формування та діяльності.

«Лідер – це не той, хто скаже, як робити, і буде спостерігати за ходом виконання поставленого завдання, але той, хто, засукавши рукава, береться спільно зі своєю командою до праці», - вважає д-н Івано-Франківської архиєпархії Маркіян Букатчук.

Завершився семінар обміном вражень від його учасників. Від імені Івано-Франківської архиєпархії до присутніх звернувся віце-економ прот. Віталій Максимів. Він подякував організаторам за працю, а також наголосим на тому, що все, що ми робимо, повинно служити на благо нашої Церкви та нашого народу.

Окрім того, кожен з присутніх отримав офіційний сертифікат про проходження курсу.

Додамо, що цей тренінг вдалося організувати завдяки підтримці  БФ «Реновабіс», спільно з Інститутом лідерства та управління УКУ (м. Львів).

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next