АКТУАЛЬНО

Винниківська ораторія взяла участь в організації екоарт-фестивалю

Четвер, 03 травня 2018, 12:06
1 травня у Винниках, що на Львівщині, уперше відбувся екоарт-фестиваль, в організації якого взяли участь салезіанський молодіжний духовно-розважальний центр «Ораторія», громадські організації «Інститут активної громади» та «Золота молодь Винник».

Мета фестивалю була спрямована на те, щоб допомогти людям різних вікових категорій, зокрема молоді, навчитися формувати екологічний світогляд замість споживацького. 

Фестиваль розпочався у місцевій салезіанській ораторії, де з привітальними словами виступили о. Григорій Швед, СДБ, міський голова Винник Володимир Квурт та його заступник Богдан Шустер.

Відтак у павільйоні о. Боско показали презентації «Можливості для дітей і молоді в ораторії» (о. Григорій Швед), «Родинний відпочинок вихідного дня» (Остап Готь), «Ленд-арт – мистецтво довкілля» (Олексій Коношенко), «Енергозбереження і зелена енергетика. Як це впливає на довкілля та комфорт нашого життя» (Роман Хім’юк), «Правильне поводження з твердими побутовими відходами – запорука безпеки довкілля і комфорту життя людини» (представник компанії «САТ-Львів»).

За задумом організаторів, для вироблення у винниківчан екологічно свідомої моделі поведінки в павільйоні о. Боско організували консультації щодо кредитування населення на потреби енергозбереження та впровадження енергоефективних технологій для помешкань у рамках державних програм; щодо технологічних рішень з покращення енергозбереження. Для тих, хто мав намір ознайомитися з творчим підходом до екологічних проблем, працювали майстер-класи.

Також була цікава програма для дітей: вуличні шахи, руханки, настільні ігри, корфбол, баскетбольний батл тощо. Різні ігри відбувалися і на  спортмайданчику.

Під час екофестивалю була можливість скласти благодійні пожертви на озеленення території біля бібліотеки для дітей. Фестиваль дав можливість отримати нові знання завдяки інтерактивному та цікавому поданні інформації стосовно проблем екології у навколишньому середовищі. Захід відбувся за підтримки Винниківської міської ради та Молодіжної ради при ВМР.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next