АКТУАЛЬНО

Вишкіл духовенства УГКЦ в Аргентині

П'ятниця, 17 квітня 2015, 11:03
Від 13 до 16 квітня 2015 року в реколекційному домі “Фатіма” отців вербістів м. Посадас (Місіонес, Аргентина) у рамках постійної формації священиків відбувся курс канонічного та партикулярного права УГКЦ для богопосвячених осіб єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Цей курс проходив із благословення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, та Преосвященного владики Даниїла, Апостольського адміністратора єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині. Провести захід було запрошено каноніста Патріаршої курії УГКЦ о. Анібала Соутуса.

На курсі були священнослужителі, отці василіани провінції Святого Йосафата в Аргентині, семінаристи, сестри служебниці, сестри василіанки та катехитки Серця Ісусового, які здійснюють своє служіння в єпархії Покрови Пресвятої Богородиці. Крім того, прибули на курс о. Володимир Филипів з української греко-католицької парафії м. Енкарнасьйон (Парагвай) та провінційна настоятелька сестер служебниць в Бразилії с. Маргарита Глачук.

Протягом цих днів о. Анібал провів короткий нарис історії канонічного права і відтак представив та пояснив новопроголошені канони партикулярного права УГКЦ, їх важливість у церковному та суспільному житті і служінні як богопосвячених осіб, так і світських осіб. Слід додати, що новопроголошені канони партикулярного права УГКЦ міг отримати кожен учасник у видрукуваному та перекладеному іспанською мовою варіанті.

На завершення курсу в подячному слові владика Даниїл наголосив на важливості пізнання церковних законів, щоби мати уявлення про реальність життя нашої Церкви та щоби могти разом йти і працювати як одна Церква і одне Тіло Христове.

о. Тарас Гавришко для Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next