АКТУАЛЬНО

Вистава-трагедія «Дрогобицька Голгофа» з нагоди 25-ліття СДЄ пройшла в Бориславі

Понеділок, 02 квітня 2018, 13:00
31 березня в місті Бориславі, у Палаці культури, з нагоди 25-ліття з дня заснування Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбувся показ вистави-трагедії «Дрогобицька Голгофа». У ній відтворено події, пов’язані з мученицькою смертю Дрогобицьких блаженних священномучеників Северіяна, Якима та Віталія.

До творців і глядачів вистави звернувся владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький: «Святкуючи 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії, ми дякуємо Богові, що давав нам мужніх єпископів, безстрашних священиків, молитовних ченців і черниць, відважних мирян, котрі з любові до Бога, до своєї Церкви, свого народу та України поклали своє життя у далеких просторах Сибіру, Казахстану та на нашій рідній землі. Дрогобицька Голгофа засвідчує про них, про їхню вірність правді, вірність Богові. Схилімо сьогодні свої голови як вдячність Господу за Його велике милосердя до нас та увіковічмо тих, хто вірно боровся та поклав своє життя з любові до Бога та ближніх. У теперішні непрості часи, які переживає Україна, - війну на Сході, - як ніколи ми усвідомлюємо потребу знати й пам'ятати про події минулого, щоб вони не повторювались знову…»

Єпископ подякував усім присутнім на заході, мешканцям і гостям Борислава висловив вдячність організаторам: Тарасу Метику – автору сценарію трагедії «Дрогобицька Голгофа», Миколі Гнатенку – директору і художньому керівнику Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича, Олександру Королю – Головному режисеру, акторам і технічному персоналу, які представили глядачам трагедію «Дрогобицька Голгофа». Владика Ярослав також подякував за сприяння в організації заходу, міському голові Борислава – Ігорю Яворському, о. Роману Василіву – бориславському декану та місцевому духовенству.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next