АКТУАЛЬНО

Виставка «Відповідальність за створіння очима дітей Божих» мандрує з Відня до Києва

Середа, 12 вересня 2018, 11:41
13-18 вересня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбудеться виставка «Відповідальність за створіння очима дітей Божих».

В експозиції представлено кращі малюнки Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння», який, починаючи з 2011 р. щорічно проводить Бюро УГКЦ з питань екології з метою плекання християнської екологічної культури та відповідальності людей за навколишнє середовище.

Роботи в особливий, творчий і зворушливий спосіб виражають трепетне ставлення людини до довкілля і усвідомлення того, що людина є часткою Богом створеного світу, і водночас, несе відповідальність за отримані природні дари перед їх Творцем.

Цьогоріч виставка дебютувала у Відні в рамках Міжнародного симпозіуму «Відповідальність за створіння» в Католицькому освітньому центрі ім. Кардинала Кьоніга, а також експонувалась в парафіяльному залі Української Греко-Католицької парафії св. Варвари.

Ось деякі відгуки про виставку мешканців та гостей Відня:

«Було надзвичайно цікаво побачити таку виставку малюнків на тему «Відповідальності за створіння» з України у Відні, роботи вражають глибиною свого змістовного наповнення», – пише п. Мартін Лінтнер, професор морального богослов’я з Брессаноне (Італія).

Своїми враженнями ділиться о. Тарас Шагала, парох церкви Святої Варвари:

«Малюнки дітей зворушують та заставляють замислитися і виправити свої відносини з довкіллям. Щиро дякуємо за проведення виставки».

«Чудово, що до нас до Відня приїхала така виставка. Прекрасні малюнки. Дякую! Нехай Господь збереже своє створіння і застереже нас, щоб його не зруйнувати!» – пише п. Гертруде з Відня.

«Я надзвичайно вражена і захоплена, наскільки ідентично і багатогранно українські діти і молодь виразили своє усвідомлення відповідальності за Боже створіння. Надзвичайно гарно! Браво!» – висловлює своє захоплення виставкою п. Ердіне Н.

«Gott segne die Ukraine! Нехай Господь благословить Україну!» – бажає нам п. Йозеф з Відня.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next