АКТУАЛЬНО

«Виявляємо солідарність з усіма, кому загрожує екологічне лихо», – єпископи УГКЦ

Середа, 08 червня 2016, 17:26
Хочемо висловити глибоке занепокоєння з приводу багаторічної недбалості відповідальних осіб і структур, які не спромоглися запобігти цьому лихові та його наслідкам. Сподіваємося, що буде проведене належне розслідування задля з’ясування правди.

Про це йдеться у Зверненні Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства до вірних УГКЦ і всіх людей доброї волі щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, яке вони написали, зібравшись на черговому Синоді в чудотворному місці Зарваниці.

Єпископи зазначають, що нашою спільною відповідальністю є гідне ставлення до довкілля, яке є даром Творця. Вони закликають здійснювати необхідні кроки, «щоб наслідки нашої людської життєдіяльності не були небезпечними для нас і для майбутніх поколінь». 

Владики УГКЦ висловили співчуття і молитовну близькість родинам загиблих. «Водночас виявляємо солідарність з усіма, кому загрожує екологічне лихо. Закликаємо всіх вас до молитви за тих, кого зачепило це горе, як рівно ж за тих, хто сьогодні може бути уражений його наслідками», – написали єпископи у Зверненні.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next