АКТУАЛЬНО

Вийшла друком книжка ректора Дрогобицької семінарії «Нарис догматичного богослов’я»

П'ятниця, 27 грудня 2019, 13:50
У серії «Навчальні матеріали. Богослов’я» видавництва Дрогобицької духовної семінарії вийшла друком книжка ректора і викладача семінарії о. д-ра Мирона Бендика «Нарис догматичного богослов’я».

В основі видання покладено курс лекцій автора з догматики.

У передмові до читача о. Мирон пише: «Натхненням для укладення цього курсу стала воля Церкви, озвучена Отцями ІІ Ватиканського Собору. ... Католицька Церква високо цінує спадщину Східних Церков, «бо в цих Церквах, які славляться шани гідною давниною, сяє передання, яке походить від апостолів через Отців і яке становить частину божественно об’явленої й неподільної спадщини всієї Церкви» (Декрет ІІ Ватиканського собору про Східні Католицькі Церкви Orientalium Ecclesiarum, 1). Однією з фундаментальних складових цього церковного передання є богослов’я. Наш семінарійний курс із догматичного богослов’я викладається в руслі східнохристиянського передання. Його метою є творення східно-католицької ідентичності студентів, а тому й післясоборної ідентичності покоління майбутніх священників Церкви».

Базуючись на біблійній традиції, святоотцівській спадщині і літургійних текстах та послуговуючись дослідженнями великої кількості, насамперед, східнохристиянських авторів, о. д-р Мирон Бендик розглядає тріадологію, протологію, антропологію, христологію, пневматологію, сотеріологію, еклезіологію та есхатологію.

«Нарис догматичного богослов’я» адресований не лише священнослужителям, але й семінаристам, студентам богословам, катехитам і всім тим, хто прагне поглибити свої знання східнохристиянської богословської спадщини.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next