АКТУАЛЬНО

Вийшла друком книжка цитат Андрея Шептицького «До вас моє слово»

Понеділок, 02 листопада 2015, 14:20
Вийшла друком книжка висловлювань митрополита Андрея Шептицького «До вас моє слово», які актуальні й сьогодні.

Видання приурочено до 150-річчя від дня народження митрополита Андрея.

У книжці подано 150 цитат із його творів, послань, листів та виступів, що стосуються різних аспектів життя суспільства.

Висловлювання владики Андрея розбито за темами – щодо духовної сфери, культури, просвіти, патріотизму, виховання молоді, економічної ініціативи, політики тощо – і супроводжуються ілюстративним матеріалом та пояснювальними текстами. Фотознімки покликані передати дух епохи, в якій жив митрополит Андрей, а також представляють сцени сьогодення, котрі так чи інакше перегукуються з його міркуваннями й настановами.

Керівник проекту владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зазначив, що «в цій книжці Митрополит постає перед нами не тільки у своїй мудрості в контексті власної епохи, а також у своєму пророчому вимірі, у своєму пророчому дусі, тому що його слово є актуальне і для сьогоднішнього читача, для нинішньої України».

Владика Богдан висловив вдячність «творцям книжки, які зуміли мудро поєднати, зокрема ілюстративний матеріал історичний і новітній», який, за його словами, власне і «показує цю тяглість і актуальність думки і вчення митрополита Андрея».

Головний редактор видання Володимир Ільченко відзначив, що найскладнішим у роботі над книжкою було підібрати цитати Митрополита, адже для цього потрібно було перечитати його послання, виступи – усе, що було доступне з виданого. А це, зрозуміло, потребує багато часу.

«Водночас, гадаю, таке занурення в духовно-творчу спадщину Шептицького пішло редакції на користь. Ми вирішили розбити висловлювання за темами – аби читачам було легше зорієнтуватися в усьому текстовому масиві. Особливо цікаво було працювати на розділом про суспільні вади, викоріненню яких владика Андрей приділяв велику увагу. Він був і є дуже близький до людей, їхніх проблем, очікувань, і це ми намагалися передати в книжці», – сказав пан Володимир Ільченко.

«Гадаю, кожен, хто візьме до рук цей твір, проникнеться духом Митрополита. Найкраща пам'ять і вдячність для цього Великого мужа й пастиря Церкви буде, якщо ми бодай дещицю з його науки засвоїмо і втілимо в життя», – вважає владика Богдан.

Книга розрахована на всіх, хто цікавиться діяльністю Андрея Шептицького, вітчизняною історією і шукає відповіді на численні запитання суспільно-політичного, духовного та морально-етичного плану.

Видано за підтримки благодійного фонду «Реновабіс».

Книжку «До вас моє слово» можна придбати в інтернет-крамниці УГКЦ www.shop-ugcc.com.ua.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next