АКТУАЛЬНО

Вийшла друком перша серія просвітницьких буклетів на літургійну тематику

П'ятниця, 16 травня 2014, 12:59
Цими днями вийшла друком перша серія просвітницьких видань на літургійну тематику. Ця серія складається із чотирьох буклетів, які пояснюють важливі частини Божественної Літургії. Про це повідомили під час засідання голів єпархіальних літургійних комісій УГКЦ 15 травня 2014 року в приміщенні Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ. Засідання очолив владика Венедикт (Алексійчук), голова Патріаршої літургійної комісії УГКЦ.

Як зазначили представники Комісії, таке видання має дуже зручний формат: його можна прочитати за 20 хвилин і дізнатися  більше про літургійне життя Церкви. Уже зовсім скоро це видання поширюватимуть у всіх парафіях УГКЦ.

Крім цього, як ішлося на засіданні, коли в Україні, фактично, триває війна з північним сусідом - Росією, постає потреба в особливих молитовних практиках. Тому в УГКЦ з ініціативи Комісії священики почали служити спеціальний Молебень у час війни проти супостата. Додамо, що літургійна практика служити особливі богослужіння в непростий для народу час присутня у виданнях митрополита Андрея (Шептицького). На думку о. Василя Рудейка, заступника голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, такий Молебень – це благання Бога про справедливість.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next