АКТУАЛЬНО

Вийшла книжка «Історія УГКЦ за 90 хвилин» - для всіх вірян і тих, хто цікавиться історією

Вівторок, 16 травня 2017, 14:08
Нещодавно у видавництві «Свічадо» вийшла книжка «Історія УГКЦ за 90 хвилин». Це нове популярне видання, яке в доступній формі описує історію Української Греко-Католицької Церкви від початків християнства на території України до сьогоднішнього дня.

Книжка написана в стилі «просто про складне» - для того, щоб той, хто мало знайомий з історичним шляхом українських греко-католиків, зміг охопити цілісну картину перебігу подій за досить короткий час. Книга містить уривки історичних документів, схеми та карти, які покликані допомогти Читачеві «відчути» і «побачити» непросту і захопливу історію УГКЦ.

Богдан Трояновський, директор «Свічада», розповідаючи про ідею видання такої книжки, говорить, що вони вже давно помітили запит від людей, які цікавляться історією УГКЦ. І видавництво хотіло видати якраз не якусь монументальну працю, а щось, що буде доступне кожному вірянину. Також важливим для видавця є те, щоб це була саме історія, а не ідеологічний підручник. Пан Богдан розказує, що часто такою інформацією цікавляться й іноземці, котрі приходять до книгарні видавництва. Тому «Свічадо» планує видати й англійську версію «Історії УГКЦ за 90 хвилин».

Обов’язковою для кожного греко-католика, який не читав історії УГКЦ, вважає цю книжку знана книжкова оглядачка Христина Содомора. Вона каже: «Автор говорить мовою фактів, професійно оперує термінологією, використовує широкий підхід до подій у загальноцерковному та загальноісторичному контексті. Тому легко уявляти історію УГКЦ на фоні відомих історичних подій. Тим паче, коли історію викладено легко, лаконічно, без зайвих деталей».

Повідомила Ольга Борис

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next