АКТУАЛЬНО

Вийшла у світ книжка доповідей архиєпископа Ігоря Ісіченка, виголошених на території Паризької єпархії

Середа, 21 жовтня 2020, 10:15
На замовлення єпархії Святого Володимира Великого в Парижі у видавництві «Свічадо» вийшла у світ збірка доповідей владики Ігоря Ісіченка, виголошених у Франції та Бельгії в 2016-2019 роках. Загальна назва збірки – «Понад бар’єрами».

Книжка містить шість текстів, які владика Ігор представив на конференціях і семінарах у Лювені та Ліоні; на єпархіальних соборах у Шевтонському монастирі; на святкуванні днів Анни Ярославни в Санлісі. Тематика доповідей різноманітна – історія та сучасність українських Церков на Батьківщині та в еміграції; євангелізація та християнське духовне життя в ХХІ столітті; формування в молоді пошани до інтелектуальної власності. 

Ідею публікації запропонував владика Борис Ґудзяк, перший єпарх Паризький (2013-2019). Менеджмент проєкту спільно здійснили видавництво «Свічадо» та єпархіальна комісія з екуменічних і міжрелігійних зв’язків. 

У передмові до видання апостольський адміністратор єпархії з 2019 року владика Гліб Лончина зазначив: «(…) У 2012 році Блаженніший Святослав висловив побажання, щоб Апостольський екзархат Франції (від 2013 року – Паризька єпархія) особливо розвивав екуменізм та інтелектуальне життя. В особі архиєпископа Ігоря Ісіченка ці дві царини єднаються. Владика шукає доріг до подолання вікового відчуження між українськими християнами, а також, будучи професором, видав чимало книг на теми літературні, історичні, культурні та духовні. Нехай ця збірка доповідей, виголошених у Паризькій єпархії, буде нашим скромним виявом пошани й подяки за те, що владика допомагає нам здійснювати настанови нашого Патріарха».

До слова, 14 жовтня в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі (Харків) владика Ігор Ісіченко взяв участь у презентації книжки. 

Книжку можна придбати в крамниці та на сайті видавництва «Свічадо».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next