АКТУАЛЬНО

Вийшло у світ канонічно-богословське видання про Таїнство Єлеопомазання

П'ятниця, 10 січня 2020, 19:34
З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка вийшла друком книга судового вікарія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отця доктора Василя Корендія «Таїнство Єлепомазання та душпастирство хворих згідно з Кодексом канонів Східних Церков і Партикулярним правом Української Греко-Католицької Церкви».

Представлена автором монографія стосується сфери канонічного права. Основна мета – показати роль Святого Таїнства Єлеопомазання та душпастирства хворих згідно з нормами канонічного права, вміщеними  в Кодексі канонів Східних Церков і Партикулярному праві Української Греко-Католицької Церкви. Досі в українській канонічно-богословській літературі не було жодної цілісної монографії на цю тему.

Наукове дослідження зосереджене на аналізі документів загального церковного та партикулярного права. Зібраний у праці матеріал допоможе знайти відповіді на актуальні питання щодо розуміння та сприйняття хвороби і терпіння. Запропонована праця послужить хворим особам та їхнім душпастирям отримати знання на тему прав та обовʼязків, які випливають з економії спасіння.

Актуальність цього дослідження дозволить краще знаходити відповіді на питання, повʼязані із душпастирством хворих особливо в сьогоднішньому ліберальному світі, де пропагується так звана «культура смерті», яка представляється у вигляді спонукання до самогубств та евтаназії.

Через брак християнсько-катехитичної та канонічної освіченості зроджується безліч запитань, сумнівів і зловживань у трактуванні хворих.

Така праця стане допомогою для тих, хто досліджує тему Святих Таїнств у площині церковного права, а для зацікавлених – послужить поглибленням знань і кращого розуміння та сприйняття хворих і осіб похилого віку.

Зібраний та опрацьований матеріал у жодному разі не претендує на вичерпність. Автор сподівається, він послужить душпастирям, катехитам, капеланам лікарень і лікарям у кращому служінні хворим особам. Охочим придбати видання слід звернутися за телефоном 0965419702.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next