АКТУАЛЬНО

Вийшов черговий номера журналу “Скинія”: Віра / забобони: зайве усунути

Четвер, 02 квітня 2020, 11:16
Тема забобонів не така проста, як здається. Ми вже давно хотіли зосередитися на ній. Але, з іншого боку, досить важко не обмежуватися банальностями. Тому, говорячи про забобони, у новому номері Журналу Скинія ми вирішили дослідити передусім ці три теми: звідки вони беруться (психологія забобонів); чого стосуються й чого не стосуються (суть справжньої віри); чому ми часто плутаємо їх із вірою (значення символів і знаків, адже саме на них ми вибудовуємо свою уяву як про віру, так і про забобони).

У новому номері ви знайдете статті про психологію забобонів, суть справжньої віри, значення символів і знаків  від літургіста о. Луки Михайловича, психолога Наталії Пилат та головного редактора журналу – о. Юрія Блажиєвського.

Яке смішне словосполучення – віра в забобони! Чому? Бо одне виключає інше. Це наче православний комуніст. Кому здається, що забобони – це просто один із різновидів віри, той, мабуть, не зовсім розуміє, що ж таке віра. Так, поточно ми часто кажемо, що комусь віримо або не віримо, що в щось віримо або не віримо. Але у своїй суті віра – це стосунки людини й Того, хто більший за неї. Тому великою помилкою є ставити забобони (хибні уявлення про роль предметів, явищ і дій) в один ряд із вірою.

Останнім часом трапилося багато різних подій, які стали справжнім тестом для нашої віри: наприклад, ситуація щодо повернення наших співгромадян із Китаю чи шокуючі результати розслідування стосовно Жана Ваньє. Крім того, багато чого відбулося й у світі культури та в житті Церкви.

Що ж, Великий Піст є часом, який сприяє роздумам про справжність: віри, власного свідоцтва, виваженого погляду на авторитети. Нехай це буде також час, у якому ми зможемо вислідити в собі все те, що затемнює справжність образу Бога в нашій душі.

Сподіваємося, що цей номер журналу “Скинія” спробує дати принаймні деякі відповіді і, що важливіше, поставить нові запитання.

Також нагадуємо, що в номері Ви знайдете:

- щоденні біблійні роздуми за літургійним календарем УГКЦ;

-дайджест актуальних сенсів від Папи Франциска, Блаженнішого Святослава, о. Петра Балога ОП;

-слова святих та Отців Церкви, рецензія на фільм, книгу та багато іншого…

Замовити журнал Ви можете на сайті https://skynia.org/ , або написавши нам повідомлення на сторінці у фейсбук https://www.facebook.com/skynia.ua/ чи на скриньку [email protected]

Пресслужба «Скинії»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next