АКТУАЛЬНО

Вийшов друком новий «Благовісник» Блаженнішого Святослава та видання «Канони партикулярного права УГКЦ»

Середа, 08 квітня 2015, 13:42
Нещодавно в УГКЦ вийшли друком видання «Благовісник Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ» за 2014 рік та «Канони партикулярного права УГКЦ».

Новий «Благовісник» цікавий тим, що в ньому містяться документи Папи Римського, Верховного Архиєпископа УГКЦ, Постійного Синоду Єпископів УГКЦ та Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, а також  Східних католицьких єпископів Європи, ВРЦіРО та хроніка подій 2014 року.

Зокрема, у розділі «Документи Верховного Архиєпископа Києво-Галицького» можна знайти декрети щодо найменування нових владик УГКЦ та щодо реорганізації та створення нових ієрархічних структур в УГКЦ (Кримський, Одеський, Донецький, Харківський екзархати). Цікавими є документи, які стосуються територій, на яких немає ієрархічних структур УГКЦ («Положення про служіння візитатора (делегата)...» та «Духовно-пасторальний правильник для священнослужителя...»). Крім того, у «Благовіснику» можна знайти вже відоме в Україні Звернення до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі «Україна спливає кров’ю», в якому ієрархи Церкви закликали людей різних віросповідань та політиків зупинити кровопролиття в Україні.

Видання «Канони партикулярного  права УГКЦ» є спецвипуском «Благовісника». Як ми вже повідомляли, ці канони затверджені найвищою законодавчою владою УГКЦ – Синодом єпископів, проголошені Отцем і Главою Церкви і стають обов'язковими до виконання ad experimentum від 7 квітня 2015 року протягом трьох наступних років. У них подаються приписи щодо головних процесів, які відбуваються в УГКЦ (вибори Верховного Архиєпископа УГКЦ, Синод єпископів, вибори єпископа, проведення єпархіального собору, обов’язки канцлера єпархії і т. п.).

З питань придбання просимо звертатися за тел.: (032) 297 11 21, 067 208 24 26.

Департамент інформації УГКЦ 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next