АКТУАЛЬНО

Вийшов друком черговий номер «Благовісника Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви»

Вівторок, 29 квітня 2014, 12:19
Нещодавно побачив світ «Благовісник Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви», у якому зібрано офіційні матеріали УГКЦ за минулий 2013 рік. Зазначимо, що головним редактором цього видання є сам Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. Видання буде корисним насамперед богословам – єпископам, священикам, семінаристам тощо. Однак книжка буде цікавою і мирянам, які хочуть знати й читати слово своєї Церкви.

     «Благовісник» за 2013 рік містить такі розділи: «Документи Апостольської Столиці» (послання Святіших Отців Венедикта XIV і Франциска з різних нагод), «Документи Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука)» (грамоти та декрети, звернення та послання, проповіді та промови), «Документи Синоду Єпископів УГКЦ», «Документи Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ», «Документи Постійного Синоду Єпископів УГКЦ», «Спільні документи очільників Католицьких Церков України та Польщі», «Документи Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій», «Хроніка подій».

    Доповненням до перелічених матеріалів слугує додаток із кольоровими фотографіями, які ілюструють найважливіші події 2013 року. Особливістю торішнього «Благовісника» є Заява Постійного Синоду Єпископів УГКЦ щодо подій у Києві в ніч на 11 грудня 2013 року. Як відомо, цієї ночі відбулася спроба режиму Януковича ліквідувати Євромайдан шляхом нічного штурму. уранці 11 грудня члени Постійного Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви: владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду, владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський, владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, та владика Борис (Ґудзяк), Єпарх єпархії Святого Володимира з Парижа, - відправили зі сцени Майдану Молебень до всіх святих українського народу.

   Крім цього, у розділі «Документи Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука)» містяться важливі декрети  про іменування о. Євгена Поповича Єпископом-помічником Перемишльсько-Варшавської єпархії УГКЦ і грамота про іменування владики Василя (Івасюка), який виконував своє єпископське служіння на теренах Одесько-Кримського екзархату УГКЦ, Адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Слід відзначити документи про створення Відділу морського апостоляту УГКЦ та іменування її головою владики Петра (Стасюка), Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ та іменування її головою о. Йосафата Мощича, МТСА.

   Варте уваги Послання Глави Церкви до вірних УГКЦ та усіх людей доброї волі з нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Русі-України. Як відомо, святкування цієї знаменної дати в УГКЦ відбувалося 17-18 серпня Міжнародною всецерковною прощею з нагоди освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

З приводу придбання просимо звертатися за телефоном: (032) 297 11 21.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next