АКТУАЛЬНО

Вийшов у світ душпастирський посібник «Глуха людина і Церква»

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:51
Відділ соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ спільно з Центром душпастирства осіб з вадами слуху «Надія» видав пасторальний посібник «Глуха людина і Церква». Книжку буде презентовано та поширено в єпархіях і семінаріях УГКЦ.

В основі посібника «Глуха людина і Церква» лежить дискурс Католицької Церкви на Заході та міжнародної спільноти глухих вірних. Як вважають автори книжки, сприйняття та переосмислення цього досвіду дозволить творити підходи та методи праці з глухими, відповідні до української ситуації.

Ціллю видання є впровадження в проблему глухоти, формулювання основних аспектів пасторальної праці з цією групою, озвучення стереотипів, які перешкоджають активнішій участі глухих у житті Церкви.

«Праця Церкви з людьми з вадами слуху триває протягом століть і йдеться не лише про акти милосердя чи навчання релігії, а й про загальну освіту та виховання. Попри те, сьогодні глухі часом говорять про труднощі, з якими стикається глуха людина в Церкві, а також про відчуження, яке існує між Церквою та культурою глухих, про нерелігійний світогляд глухих», − зазначив у коментарі для Департаменту інформації о. Андрій Нагірняк, керівник відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ.

За словами о. Андрія, підставою для таких тверджень є те, що вплив Церкви та релігії на культуру та життя спільноти глухих протягом їх існування не достатньо досліджений і відомий. «Особливий контекст України полягає ще й в тому, що протягом радянського періоду глухі під час їхнього життя перебували під довготривалою опікою держави, яка релігійні переконання всіляко висміювала та знищувала. Це також наклало свій відбиток на духовність глухих в Україні», − пояснив керівник відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ.

Книжку «Глуха людина і Церква» буде презентовано та поширено в єпархіях і семінаріях УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next