АКТУАЛЬНО

Внесок литовських екскурсоводів у відновлення святині УГКЦ

П'ятниця, 18 березня 2016, 12:46
Отці василіани із вільнюського храму Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви та гіди столиці Литовської Республіки уже зробили внесок, як свій обов’язковий відсоток, згідно із законами Литовської Республіки, у відбудову вищезгаданої святині.

Кошти зібрали під час безкоштовних екскурсій храмом, унікальній пам’ятці архітектури, збудованій у 1514 році князем Костянтином Острозьким.

Під час четвертої меценатської екскурсії, яку провела минулого тижня одна з організаторів, Данута Чорній, багато литовців та українців уперше відкрили для себе цю знамениту релігійну пам’ятку, пов’язану з іменами Св. Йосафата Кунцевича та митрополита Велямина Рутського. Серед учасників були і Діана Варнайте, голова Департаменту культурної спадщини Міністерства культури Литовської Республіки та наукові дослідники, зокрема і василіанських монастирських катакомб.

За всіх, хто спричинився до пізнавальних екскурсій, українські священнослужителі відправили подячний Молебень.

За словами пароха церкви Пресвятої Трійці о. Павла Яхимця, такі акції проводитимуться і надалі не лише заради коштів, а й заради докладнішого вивчення віковічної історії. Водночас, це буде своєрідним внеском співбратів Вільнюського василіанського монастиря у відзначення 400-річного ювілею з часу заснування Василіанського чину Святого Йосафата.

Галина Мельник

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next