АКТУАЛЬНО

Владика Андрій (Рабій) відвідав католицьку школу при парафії Успіння Пресвятої Богородиці в м. Перт Амбой, Нью-Джерсі

Четвер, 08 лютого 2018, 13:11
Візит владики Андрія (Рабія), Єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії Української Католицької Церкви став великим подарунком для студентів школи при парафії Успіння Пресвятої Богородиці в м. Перт Амбой, штат Нью-Джерзі. Адже не кожного дня школу відвідує єпископ у рамках Тижня католицьких шкіл, проте школі при парафії Успіння у м. Перт Амбой поталанило провести з владикою Андрієм цілий день.

Цілоденна парафіяльна школа діє під проводом Філадельфійської архиєпархії Української Католицької Церкви та храму Успіння Пресвятої Богородиці. Працюючи п'ять днів на тиждень, ця акредитована  Американською державою школа виховує учнів, починаючи від дошкільнят (чотири роки), і аж до учнів восьмого класу у христоцентричному католицькому світогляді.

Учні школи традиційно зустріли єпископа хлібом-сіллю, а також яскравим букетом квітів. Його візит припав на свято Стрітення Господнього.

Владика відслужив Божественну Літургію для спільноти школи і освятив свічки. Єпископ нагадав усім учням, що освячені свічки символізують покликання кожного з них (учнів) бути світлом, подібно як Ісус є Світлом для світу. Він також відзначив п’ятьох обдарованих учнів-парафіян, виділивши щедрі стипендії на їхнє подальше навчання.

Після молитви учні школи підготували святковий сніданок і короткий концерт на честь візиту владики Андрія до школи. Упродовж сніданку учні, викладачі та працівники школи також вшанували жертовну працю представників органів правопорядку, які щодня сумлінно виконують свої обов’язки, охороняючи нашу країну і нашу спільноту. Пані Лізет Шамні, директор школи, тепло привітала владику Андрія, подякувавши йому за знайдений час для зустрічі з учнями, а опісля отець Іван Турик, парох та адміністратор школи, супроводжував єпископа класами і коридорами школи. На завершення візиту учні подарували владиці Андрію створене власними руками «серце» із словами вдячності та щирими побажаннями. 

Повідомив о. Іван Турик

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next