АКТУАЛЬНО

«Владика Андрей писав про творення єдності між православними та греко-католиками, як про величну мету», - владика Ігор (Ісіченко)

Субота, 31 жовтня 2015, 15:49
Митрополит Андрей Шептицький сприяв видавничим і культурно-просвітницьким проектам, богословським та освітнім ініціативам, скеруванню студентів на навчання закордон.

Такі ініціативи не обмежувалися лише УГКЦ. При заснуванні 1928 року ЛБА стає «підвалиною духовного народження українського народу та сповнення великої грядучої місії на українській землі та серед народів Сходу Європи».

Про це сказав владика Ігор (Ісіченко), Ахиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ, 30 жовтня під час  Міжнародного симпозіуму, присвяченого 150-річчю від дня народження митрополита Андрея, у стінах НУ «Львівська політехніка» 30 жовтня.

За його словами, безпосередньо українській православній спільноті були адресовані два відомі послання владики Андрея: «Послання до православних архиєреїв на українських землях» (1941 рік) та «Послання до української віруючої інтелігенції» (1942 рік). У них він пише про творення єдності між православними та греко-католиками як про величну мету, яка вимагає доброї волі обох сторін, молитви, взаємної поступливості, зближення.

«Шкода, що ці послання залишаються не почутими адресатами, котрі зараз обирають, із ким вони», - зауважив владика Ігор (Ісіченко).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next