АКТУАЛЬНО

Владика Богдан Данило зустрівся з владикою Петром Джугісом, Єпископом римо-католицької дієцезії Шарлотт, штат Північна Кароліна (США)

Вівторок, 05 березня 2019, 12:10
У понеділок, 4 березня 2019 року, владика Богдан Данило, Правлячий архиєрей єпархії Святого Йосафата в Пармі, провів зустріч з владикою Петром Джугісом, Правлячим єпископом римо-католицької дієцезії Шарлотт, штат Північна Кароліна. Зустріч відбулася в канцелярії Шарлоттської дієцезії.

Владика Богдан подякував владиці Петру за співслужіння Божественної Літургії в неділю, 3 березня, з українською греко-католицькою громадою Святого Василія Великого. Потрібно зазначити, що владика Петро є другом Української Греко-Католицької Церкви в Шарлотт; одна з церков дієцезії та одна каплиця стали домівками для українських громад у містах Шарлотт і Пайнвил.

У ході розмови владика Богдан поінформував владику Петра про швидке зростання і міграційний рух українців греко-католиків до Шарлотт та її околиць. Під час зустрічі владика Богдан попросив владику Петра про допомогу у створенні нової української греко-католицької громади в гірській місцевості Ашвіль, штат Північна Кароліна.

Крім того, єпископи обмінялися думками про співпрацю та душпастирське служіння як для українців греко-католиків, так і для римо-католиків у Шарлотт та її околиці. На сьогодні є декілька священнослужителів УГКЦ, які служать у Шарлотт та її околиці: о. Йосиф Матлак, який опікується місією Святого Василія Великого в Шарлотт, а також працює капеланом у римо-католицькій середній школі; диякон Матвій Гейнс, який допомагає о. Матлаку в місії, як також працює архівістом у канцелярії Шарлотської дієцезії; і диякон Кевін Безнер, який трудиться над розвитком української греко-католицької місії в м. Ешвіл, штат Північна Кароліна.

На завершення зустрічі владика Богдан побажав владиці Петру та його співробітникам молитовної підготовки до Попільної середи, яка розпочинає у Римо-Католицькій Церкві Великий піст, а також побажав їм усім благословенної великопісної мандрівки.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next