АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) благословив відкриття літнього сезону в музеї в Пирогові

Четвер, 01 травня 2014, 22:18
Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Адміністратор Патріаршої курії владика Богдан (Дзюрах) благословив відкриття літнього сезону в Національному музеї архітектури і побуту України в Пирогові.

«Радіємо з вами цьому пасхальному дневі, щоб почерпнути для себе радість, мир і благословення Боже», – сказав єпископ до відвідувачів музею під час церемонії відкриття літнього сезону.

Владика Богдан вважає розташування музею символічним. «Хоча і поряд зі столицею, але майже не помітний. Так само, як і коріння дерева. Усі ми звертаємо увагу на верхівку дерева, на плоди, які воно приносить, на розлоге гілля, але всі ми розуміємо, що велич дерева міститься в його корінні. Це коріння дає силу й наснагу. Коли ми підітнемо коріння, то дерево ще якийсь час стоятиме, але його загибель неминуча. Так само наші духовні традиції, які зібрані на цьому клаптику київської землі, є коренем нашої культури, духовності, традиції і нашої історії», – сказав Секретар Синоду.

Саме тому, на думку владики Богдана, дуже важливо приходити сюди, щоб черпати наснагу, силу і українського духа. «Той дух сягає глибини віків. Водночас він сягає небес», – зазначив промовець.

Він переконує, що наша культура «за своєю природою є культурою натхненною Божим духом, християнською культурою». Тому архиєрей побажав відвідувачам, щоб кожного разу, коли вони приходитимуть сюди, очищувалися не тільки духовно, збагатилися культурно, а й щоб і вийшли з Пирогова «збагаченими українським духом і духом наших предків».

«Нехай Господь Бог, Христос, воскреслий з мертвих, благословить усіх працівників під проводом генерального директора (Дмитра Заруби. - Ред.), благословить усю нашу українську землю, яка тут представлена різними експонатами, будівлями, храмами, і вона сьогодні як ніколи потребує Божої опіки і Божого благословення», – побажав владика Богдан.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next