АКТУАЛЬНО

Владика Богдан Дзюрах до вірних УГКЦ в Німеччині та країнах Скандинавії: «Віддаю всіх вас під покров Пресвятої Богородиці»

П'ятниця, 19 лютого 2021, 16:04
18 лютого 2021 року Апостольська Столиця повідомила про призначення владики Богдана Дзюраха апостольським екзархом для українців візантійського обряду у Німеччині та в Скандинавії.

Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан Дзюрах звернувся окремим листом-привітанням до духовенства та вірних Апостольського екзархату в Німеччині та країнах Скандинавії. Насамперед єпископ зазначив, що в ці моменти отримання вістки із Ватикану його душа наповнена довірою до Бога, яка проявляється через молитву 120-го Псалма: «Допомога моя від Господа, що створив небо і землю». «Ці слова з Псалма 120 наповнюють мене спокоєм і довірою до Господа, який покликав до життя цей Екзархат і який надалі провадитиме всіх нас спільною дорогою молитви і служіння. Від першої миті мого призначення підношу свої очі до Господа в молитві за наш Екзархат, а до вас усіх сьогодні прагну скерувати свої перші слова сердечного привіту та щирої любові», — мовив архиєрей.

Відтак преосвященний владика Богдан висловив слова вдячності пастві Апостольського екзархату: «Дякую Богові за кожного і кожну з вас. Дякую передовсім нашому вислуженому екзархові преосвященному владиці Петрові Крикові за те, що впродовж багатьох років з великою ревністю і посвятою провадив наш Екзархат, а тепер, як апостольський адміністратор, допоможе перейти цей перехідний період аж до входження в служіння свого наступника. Дякую отцям-душпастирям, сестрам-монахиням, представникам наукових, культурних і громадських осередків та всім вам, мої любі в Христі вірні-миряни, бо з волі Божої разом з вами творитиму відтепер єдину Божу родину нашого Екзархату в Німеччині і Скандинавії».

Опісля владика закликав до налагодження взаємної комунікації за допомогою усіх можливих сучасних засобів зв’язку: «Поки буду полагоджувати всі необхідні формальні справи, пов’язані з переїздом до осідку в Мюнхені, буду вдячний за можливість бодай за допомогою сучасних засобів комунікації найближчим часом зустрітися з отцями-душпастирями та з великою радістю і нетерпінням чекаю на особисту зустріч з усіма вами, бо, як казав св. апостол Павло, "прагну вас бачити, щоб поділитися з вами яким-небудь духовним даром, щоб вас зміцнити, тобто підбадьоритись разом, між вами, спільною вірою, вашою і моєю" (Рим. 1, 11–12)».

Читати також «Владику Богдана Дзюраха номіновано апостольським екзархом для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії»

«Прохаючи вас про молитви за мене та за моє нове служіння, яке Святіший Отець Франциск та Отець і Глава нашої Церкви Блаженніший Святослав разом з Синодом Єпископів УГКЦ довіряють мені через це призначення, віддаю всіх вас під покров Пресвятої Богородиці та вимолюю для вас у Господа повсякчасного та щедрого благословення», — завершив свій лист-привітання преосвященний владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Джерело: Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next