АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах): «Ми живемо в стані постійної напруги й очікуємо нових атак з Росії»

Вівторок, 07 жовтня 2014, 14:11
Ситуація в Україні дуже складна, причому на різних рівнях. Передовсім, ніхто не знає, що задумав нападник.

Про це сказав Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви владика Богдан (Дзюрах) в інтерв’ю Католицькій інформаційній агенції (КАІ). Єпископ зауважив, що через непередбачуваність агресора щодо України українським і західним політикам важко втілити якийсь план для вирішення конфлікту, не лише припинення збройного протистояння, а й тривалого миру.

«Ми живемо в стані постійної напруги і очікуємо нових атак з Росії, бо з її боку не видно бажання мирного розв’язку. Той, хто шукає миру, не розбурхує війни. Ми постійно запитуємо себе: чому на Україну напали? Адже війна приносить стільки страждань людям, про яких нібито турбується російська влада. Це болісний парадокс. Найбільша загроза нависла над тими регіонами і найбільше страждань переживають люди, які начебто прагнуть інтеграції з Росією», – наголосив владика Богдан.

Водночас Секретар Синоду Єпископів УГКЦ подякував польському народові за величезну моральну, політичну і матеріальну підтримку, яку Україна отримує від початку Революції гідності. «Цього не можна переоцінити, оскільки ми відчуваємо, що не самотні в драматичний момент, і це нас утверджує в переконанні, що ми прямуємо дорогою правди, - дорогою, яку свого часу пройшла Польща» , – сказав єпископ.

За його словами, польські політики були й залишаються послідовними адвокатами України на міжнародному і суспільному рівнях. Церква в Польщі і багато польських організацій надають Україні велику гуманітарну допомогу. Навіть більше, польські мас-медіа говорять правду про реальну ситуацію в Україні.

«Ми маємо мобілізувати всі наші зусилля, щоб реально зупинити нападника: християни - насамперед молитвами і гуманітарними акціями, а політики повинні надалі апелювати до сумління своїх колег у всьому світі. Тільки разом ми можемо досягнути мирного вирішення конфлікту», – вважає владика Богдан (Дзюрах).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next