АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) на Синоді в Івано-Франківську представив звіт про діяльність Патріаршої курії УГКЦ

Середа, 02 вересня 2015, 12:10
Патріарша курія УГКЦ за останній рік показала себе надзвичайно ефективною і дієвою як інструмент служіння і нашій Церкві, і українському суспільству в цих непростих обставинах. Це відзначив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, 2 вересня під час звіту про діяльність Патріаршої курії перед членами Синоду, який проводиться цими днями в Івано-Франківську.

Говорячи про позитивну роботу деяких відділів та комісій Церкви, Секретар Синоду в коментарі Департаменту інформації, зокрема, відзначив щоразу більшу роль Департаменту душпастирства силових структур. «Війна змусила нас перебудовувати на ходу нашу діяльність. Тому ми змобілізували багато внутрішніх сил, аби забезпечити духовну опіку нашим воїнам у зоні АТО. Слід сказати, що наші священики, душпастирі охоче відгукнулися на заклик Церкви і пішли на передову, щоб нести Боже Слово і Божу благодать для наших воїнів, для людей, відданим військовому лиху», – зауважив єпископ.

Водночас Секретар Синоду наголосив на ролі Департаменту інформації Церкви. «Оскільки, – сказав владика Богдан, – проти України ведеться гібридна війна і елементом у ній є оманлива, неправдива пропаганда, яку поширює Росія в Україні і поза її межами. Тому вважаємо покликанням Департаменту інформації та інших структур, які належать до інформаційного поля нашої Церкви, бути свідками правди всередині нашої країни і поза її межами. Власне це останнє ми не використовуємо вповні. Ми повинні більше давати інформації різними мовами про стан Церкви в Україні, про ситуацію в нашій державі, а також про те, якої допомоги ми очікуємо від наших друзів, братів і сестер у нашій вірі за кордоном».

Важливою складовою, вважає він, є налагоджувати дружні стосунки з іншими Церквами. «І тут на перше місце виходить роль Департаменту зовнішніх церковних відносин, який очолює владика Борис (Ґудзяк). Перед цим відділом стоять дуже важливі завдання, щоб не тільки поглиблювати контакти з Церквами католицького сопричастя, а й щоб будувати мости з церквами православної традиції. Водночас налагоджувати контакти з урядами на європейському і загальносвітовому рівні», – зауважив владика Богдан.

Незважаючи на новітні виклики, які постали перед нашою Церквою і перед курією за останній рік, пов’язані з подіями на Сході України, залишається незмінною турбота Церкви про наших емігрантів, тому Пасторально-міграційний відділ продовжує свою діяльність і розвиває її в тих країнах, де немає наших ієрархічних структур.

Усередині країни, розповів Секретар Синоду, ми отримали нові можливості щодо участі в законотворчому полі, тому Департамент зовнішніх зв’язків в Україні так само має нові завдання, пов’язані зі змінами до законодавства щодо нової політичної і суспільної ситуації в Україні.

«Нашою діяльністю, нашим вкладом, нашими пропозиціями, які напрацьовуємо як всередині Церкви, так і на рівні Всеукраїнської ради Церков, прагнемо сприяти побудові, зміцненню громадянського суспільства в Україні і до створення нової законодавчої бази, яка справді забезпечить нашій державі свобідний і демократичний розвиток на засадах християнської моралі. Це слід також підкреслити, оскільки в законотворчому процесі бувають небезпеки, підводні камені… І завдання Патріаршої курії слідкувати за тими небезпеками, їх вчасно виявляти і протидіяти їм», – вважає владика Богдан (Дзюрах).

 

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next