АКТУАЛЬНО

На Верховині провели екуменічну молитву за кращу долю українського народу

Понеділок, 02 грудня 2013, 14:18
1 грудня 2013 року в с. Криворівня Верховинського району, що на Івано-Франківщині, у самому серці гуцульських Карпат, відбувся екуменічний Молебень на підтримку українських євромайданів. Цінність такої молитви полягала в тому, що не у великому місті, а в селі зібралася громада, щоб помолитися в такому намірі за участю священиків УГКЦ та УПЦ КП.

«Наше село суто православне. Проте на моє запрошення помолитися екуменічний Молебень відгукнувся владика Богдан (Дзюрах) і численні греко-католицькі священики», - розповідає о. Іван Рибарук, адміністратор парафії Різдва Христового УПЦ КП.

Таким чином близько 250 людей ішли хресною ходою від парафіяльної церкви до пам’ятника Іванові Франкові, що в центрі села. «Ми спочатку помолилися, а потім співали державний гімн. Своїми думками ділилися промовці та представники місцевої влади, а також священики», - продовжує священик.

Наприкінці священики закликали людей щогодини протягом дня молитися «Отче наш» і «Богородице Діво» з проханням Божої помочі для українського народу. «Гадаю, це перше село в Україні, яке так молитовно піднялося на підтримку України», - додав о. Іван Рибарук. 

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next