АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) під час зустрічі Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ): «Ювілейний рік Божого милосердя не повинен залишитися за стінами християнських храмів»

Субота, 17 вересня 2016, 14:41
Чергова зустріч Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ), яка відбувається цього разу в Сараєво (Боснія та Герцеговина), присвячена осмисленню діл милосердя у світлі потреб сучасної людини. Сім діл милосердя є конкретним виявом Божої любові, якою Господь прагне огорнути стражденну людину в її різних духовних й тілесних потребах. Як діти Божі і учні Ісуса Христа, ми, християни, покликані явити світові і кожній потребуючій людині милосердне й співчутливе обличчя нашого Бога.

Розповів владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, який бере участь у цьому заході, у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

Доповідачі з різних країн Європи, які займаються різними ділянками соціального служіння в структурах Церкви і в інших благодійних організаціях, представляють свій досвід того, як сьогодні можна розуміти і практикувати діла милосердя щодо тіла і душі. «Доповідачі підкреслюють, благодійне служіння потребуючим є не лише завданням певної групи людей у парафії чи створених для цієї діяльності організацій або фундацій, а життєвим покликанням кожного християнина. Без великодушного і безкорисливого служіння ближнім наше християнство не є ані справжнім, ані переконливим. Є чимось протиприродним і незрозумілим, якщо в суспільстві, яке вважає себе християнським, панує драматичний і скандальний поділ на бідних і багатих, де більшість членів живуть поза межею бідності, де найслабші - ненароджені діти та особи похилого віку - є найбільше незахищеними, де корупція, як рак, затруює і руйнує усі найважливіші сфери суспільного буття: політику, освіту, медицину, правозахисну систему», - зазначив єпископ.

На його переконання, у цих ділянках беззахисна людина «кличе, волає про милосердя». Тож завдання Церкви в цих обставинах - почути крик знедолених і зробити щось конкретне, щоб захистити їх і зменшити їх страждання. «Реформи, про які так часто і багато говорять сьогодні в Україні, мають здійснитися в серці кожного українця, а передусім - у серці віруючої людини. Ювілейний рік Божого милосердя не повинен залишитися за стінами християнських храмів, він має обов'язково мати подальший вплив на наше родинне і суспільне життя, на все ближче і дальше довкілля, остаточно - на все суспільство», - підсумував владика Богдан. 

Департамент інформації УГКЦ

 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next