АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) подякував Греко-Католицькій Церкві Словаччини за солідарність та молитву за мир в Україні

П'ятниця, 24 липня 2015, 10:43
Cолідарність Словацької Греко-Католицької Церкви зі стражденними людьми в Україні є знаком великої підтримки і християнського милосердя, який зміцнює в нас надію, що з Божою допомогою зможемо достойно перейти теперішні важкі випробування, що випали на долю нашого народу, і дочекаємося миру в Україні та в інших куточках земної кулі, звідки линуть до неба сльози і стогін дітей Божих.

Про це пише владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у листі-подяці Архиєпископові Яну (Баб’якові), Митрополиту Пряшівському.

Єпископ у листі дякує за відозви греко-католицької ієрархії Пряшівської митрополії ГКЦ щодо ситуації в Україні та за неустанну молитву про мир. Особливо владика Богдан  відзначає щедрість вірних, які через структури БФ «Карітас» надсилають матеріальну допомогу потребуючим в Україні.

«Нехай Господь сторицею винагородить усіх, хто виявляє милосердя і християнську любов, яка сягає від Ужгорода, через Тернопіль і аж до Мелітополя на Сході України! За все добро, яке ми зазнаємо від ієрархії, духовенства і вірних Греко-Католицької Церкви у Словаччині, складаю на Ваші руки, Високопреосвященний владико Яне, слова найщирішої подяки та запевнення наших взаємних молитов за всіх жертводавців», - дякує владика Богдан Греко-Католицькій Церкві Словаччини.

Пригадуємо, що цього року ієрархи Греко-Католицької митрополії у Словаччині оприлюднили свою Заяву, в якій висловили свою позицію щодо становища християн у Сирії, Іраку і в Україні. У ній, зокрема, ідеться про те, що братовбивча війна в Україні та жахливий геноцид і вбивства невинних християн в Іраку, Сирії, Нігерії та багатьох інших місцях світу є проявами зла, які повинні зупинитися. Вони закликали вірних постити і молитися в цьому наміренні, а осіб, які приймають рішення, і всіх компетентних сторін зробити все можливе для зупинення кровопролиття невинних людей.

Департамент інформації УГКЦ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next