АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах): «Церква як сім'я Божа повинна бути місцем взаємодопомоги і помочі...»

Середа, 26 червня 2013, 02:00
25 червня у м. Дрогобичі на вул. Чорновола відбулося освячення новозбудованих приміщень Благодійного фонду «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Чин освячення здійснили високопреосвященний Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Ярослав (Приріз), єпарх Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Ігоря Козанкевича, директора БФ «Карітас СДЄ». Участь у молитві взяли священики, які очолюють регіональні осередки організації в різних містах єпархії, а також представники «Карітасу» з інших єпархій УГКЦ.

«Христос, коли зціляв недужих, промовляв: "Встань та іди - віра твоя спасла тебе!". Ці слова допомагають усвідомити важливість віри для осіб, які під тягарем страждань наближаються до Господа», - зазначив владика Ярослав, говорячи про велике значення віри для осіб, які перебувають в особливих потребах через стан здоров'я. «У цій зустрічі віри вони мають реальний досвід того, що той, хто вірить, ніколи не самотній», - додав єпарх Самбірсько-Дрогобицький, говорячи про близькість і любов Христа до страждаючих.

Звертаючись до присутніх, владика Богдан (Дзюрах) передав вітання Блаженнішого Святослава, який не зміг взяти участь у цій події. Відтак єпископ звернув увагу на слова Папи-емерита Венедикта XVI з енцикліки «Бог є любов»: «Церква як сім'я Божа повинна бути сьогодні, як і вчора, місцем взаємодопомоги і помочі всім, хто потребує, навіть тим, хто до Церкви не належить». У кожному ближньому, згідно з цими словами, християнин має вміти побачити рідну для себе людину. Довкола нас сьогодні багато страждань. «Я бажаю собі і вам, щоб дивлячись на ці страждання, ми відчули співчуття, біль у серці так, неначе зустріли когось рідного, який страждає». Єпископ застеріг християн від байдужості до чужих потреб. Саме це почуття, на його думку, цілком протилежне чесноті любові. Після освячення приміщень «Карітасу» єпископи проказав молитви на зцілення від недуг.

Опісля священики здійснили помазання присутніх на богослужінні освяченим єлеєм. «Я дуже радий з того, що можу сьогодні брати участь в освяченні приміщень "Карітасу" вашої єпархії», - сказав високопреосвященний Томас Галліксон, Апостольський нунцій. «Після урочистої Літургії з нагоди 20-річчя заснування єпархії в цей Рік віри дуже символічно, що після визнання нашої віри, ми переходимо до конкретних жестів вияву нашої віри». Апостольський нунцій побажав, щоб цей новоосвячений будинок став місцем вияву віри, щоб у ньому кожен відчував себе прийнятим та вислуханим, та міг одержати потрібну допомогу.

На завершення богослужіння владика Ярослав нагородив нагрудним хрестом із прикрасами о. Ігоря Козанкевича, директора БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, та підніс до гідності протоієрея о. Ігора Шведа, заступника директора цієї організації. Грамоту-подяку архиєрея вручено міському голові Олексію Радзієвському. Слова подяки та єпископські грамоти отримали жертводавці та працівники «Карітасу». Урочистість закінчилася святковим концертом.


 

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next