АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах): «У болях українського народу народжується нова Україна»

Четвер, 27 лютого 2014, 10:45
Люди під час акцій протесту боронили не географічну територію Майдану, а територію духу, певні принципи, на яких хочуть, щоб будувалася Україна, – принципи справедливості, правди, солідарності й добра.

Про це сказав в інтерв’ю владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Єпископ пояснив, що те, що відбулося 20 лютого в центрі столиці – зло, таємницю якого важко збагнути людським розумом.

«Присутність зла у світі, – зазначив він, – це якась незбагненна таємниця, але Бог своєю любов’ю долає найбільше зло з його наслідками: зі смерті зароджується нове життя. І ми зараз є свідками і співучасниками того, як у болях українського народу народжується нова Україна».

Ми повинні, як вважає владика Богдан, «зберегти вдячну молитовну пам'ять про загиблих, але нам так само слід сприйняти їхню жертву як певний заповіт для нас, як безцінний скарб, який не маємо права змарнувати».

«Відтепер доля України, – зазначив він, – вирішуватиметься не лише в серці України, а в серці кожного з нас, і залежатиме від того, наскільки ми будемо здатні до внутрішньої переміни у світлі Божого Закону».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next