АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах): «У діяльності Патріаршої курії виявляється турбота про долю нашого народу»

Середа, 06 вересня 2017, 18:33
Адміністратор Патріаршої курії владика Богдан (Дзюрах) представив Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувається у Львові (Брюховичах) від 3 до 12 вересня 2017 року, звіт про діяльність Патріаршої курії УГКЦ за минулий рік.

У коментарі для Департаменту інформації УГКЦ владика Богдан відзначив, що, на його думку, діяльність Патріаршої курії відображає материнське обличчя нашої Церкви. «Адже саме в комісіях, відділах, департаментах, які виконують рішення і волю Глави Церкви і Синоду Єпископів, виявляється наша турбота про церковне тіло, але рівно ж про долю нашого народу в різних ділянках церковного і суспільного буття», – пояснив єпископ.

Саме тому, зазначив Адміністратор, у звіті звертали увагу на пріоритети як у душпастирстві, так і соціальній місії нашої Церкви, яка проявляється з особливою силою в останні роки в умовах неоголошеної війни проти Української Держави.

За словами владики Богдана, члени Синоду сприйняли звіт досить позитивно. «Дискусія, – розповів владика Богдан, – показала велику предметну зацікавленість діяльністю Курії. Владики висловили побажання, щоб Патріарша курія поширювала свій вплив, свою діяльність за межі України. Бо в силу історії, але також і звички, більшість наших структур концентрують свою увагу на потребах українців в Україні, тому, на жаль, часом обходимо увагою своїх братів і сестер, які живуть на поселеннях, але які також потребують нашої підтримки й солідарності».

Говорячи про нововведення в Курії, Адміністратор відзначив, що з’явився новий Відділ соціального служіння. «І цим Церква хотіла показати велику увагу, яку ми приділяємо різним соціальним питанням, які турбують наше українське суспільство. З іншого боку, це є також прагнення краще координувати величезну кількість соціальних проектів, які вже здійснюються на різних рівнях у нашій Церкві. Зокрема для того, щоб обмінюватися досвідом, посилювати кращі пасторальні ініціативи, аби наслідувати їх в усій Церкві», – додав єпископ.

Крім того, розповів владика Богдан, завданням цього відділу є розвивати соціальне служіння на парафіяльному рівні. Бо ж «покликання Церкви полягає не тільки в тому, щоб прославляти Бога в молитві, служити Літургію, проповідувати Боже Слово, але рівно ж щоб служити своїм ближнім ділами милосердя. Без цього Церква не може жити повнотою свого життя».

У звіті Адміністратор Патріаршої курії підкреслив вагу інформаційної складової в житті нашої Церкви. «Ми маємо Департамент інформації, який успішно діє. Зокрема, у його складі за останні роки розвинулися такі потужні медіа-проекти, як «Живе ТБ» та «Воскресіння. Живе радіо», що дають нам можливість проповідувати Боже Слово в ефірі, через Інтернет і телебачення, завдяки, на мою думку, успішній співпраці з різними світськими телеканалами. Тут хочу підкреслити високу професійність наших медіа-працівників. Якісний продукт, який вони готують, схвально сприймають не тільки фахівці, а й аудиторія в усьому світі», – підкреслив владика Богдан (Дзюрах).

Крім того, за словами єпископа, у звіті було повідомлено про проведення аудиту Патріаршої курії, який має на меті вдосконалення нашої діяльності. «Реформа Курії, – зауважив єпископ, – була започаткована ще майже десять років тому світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром. Зараз настав час переглянути не тільки наші структури, а й діяльність у змінених обставинах в Україні та на поселеннях, в яких виконує своє служіння наша Церква. І адаптувати наші структури, наші підрозділи до нових викликів. Упродовж цього року Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав покликав до життя групу аудиторів під проводом владики Кена (Новаківського). Група вже досить успішно попрацювала і презентувала результати своєї роботи Блаженнішому Святославу. Потім ці результати аналізуватиме група вибраних єпископів, які радитимуть Главі Церкви, як краще було б організувати діяльність Патріаршої курії», – сказав владика Богдан.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next