АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) узяв участь у засіданні робочої групи з оновлення Загального катехитичного довідника

П'ятниця, 08 липня 2016, 10:20
6-7 липня в Римі відбулося чергове засідання робочої групи з оновлення Загального катехитичного довідника. До складу робочої групи входять представники Католицької Церкви з багатьох країн світу: Італії, Німеччини, Англії, Хорватії, Польщі, Франції, Мексики, Бразилії, Колумбії, США і України. Україну в робочій групі представляв владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

У коментарі Департаменту інформації владика Богдан розказав про причини створення і основні завдання, які стоять перед робочою групою: «Наступного, 2017 року виповнюється 20-річчя від публікації Загального катехитичного довідника, а також 25 років від публікації Катехизму Католицької Церкви. Упродовж того часу Довідник був важливим і корисним документом, який подавав як загальні норми, так і детальні приписи щодо організації катехитичного служіння в Католицькій Церкві. Водночас за минулий період багато змінилося і в житті Церкви, і в суспільно-політичному та культурному житті багатьох країн світу, в яких здійснює своє служіння Церква. У зв’язку з цим, щоб відповісти на нові виклики та  краще адаптувати мову Церкви до потреб сучасного світу, Святіший Отець Франциск доручив Папській раді сприяння новій євангелізації переглянути текст Довідника та запропонувати його оновлення. У новій редакції Загального катехитичного довідника буде збережено всі суттєві елементи навчання Католицької Церкви в ділянці катехитичного служіння, а одночасно – відображено досвід, що його Церква набула впродовж цих 20 років, як рівно ж збагачено новими елементами, які дотепер або були цілком відсутніми, або слабко висвітленими».

За словами владики Богдана, експерти з великою відкритістю і зацікавленням ставляться до внеску Східних Католицьких Церков у ході роботи над Довідником. Зокрема, голова Папської ради сприяння новій євангелізації владика Ріно Фізікелла, який очолює і координує діяльність групи, заохотив присутніх «уважно прислухатися до голосу християнського Сходу, що звучить під час засідань», бо врахування багатої літургійної, богословської та душпастирської спадщини Східних Католицьких Церков може істотно збагатити оновлений документ Вселенської Церкви на тему катехизації.

Секретар Синоду у своїх виступах звертав увагу, зокрема, на євангелізаційну спадщину святих Кирила і Методія, на роль Літургії в катехитичному служінні, на важливість духовного супроводу та на східне розуміння Таїнств християнського втаємничення.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next