АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) зустрівся з мелхітським греко-католицьким архиєпископом Тріполі

Понеділок, 15 жовтня 2018, 21:48
Зустріч відбулася в рамках першого візиту до Києва владики Едуарда Джорджа Дагера, архиєпископа Тріполі та Північного Лівану. Прибувши до української столиці на запрошення своїх друзів і парафіян Мелхітської Греко-Католицької Церкви, які проживають в Україні, владика Едуард виявив бажання ближче познайомитися з історією та сучасним життям Української Греко-Католицької Церкви.

Тож у неділю, 14 жовтня, він узяв участь в Архиєрейській Літургії, яку владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, служив у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що в Національному музеї народної архітектури і побуту України в Пирогові, з нагоди храмового празника та 226-ї річниці спорудження храму. За словами достойного гостя з Лівану, його глибоко вразила побожність українців, зокрема краса літургійного співу громади, коли вірні під час Літургії багатоголосими напівами славили воскреслого Христа і Пресвяту Богородицю.

Відтак у понеділок, 15 жовтня, владика Едуард Дагер помолився в Патріаршому соборі Воскресіння Христового і оглянув святиню. Після цього відбулася з ним робоча зустріч архиєпископа з владикою Богданом. Секретар Синоду Єпископів УГКЦ розповів гостю про історію УГКЦ та про новітні події в суспільно-політичному та церковному житті України та роль Церков у них. Зі свого боку, владика Едуард підкреслив тривалі й тісні зв’язки, які поєднують Українську Греко-Католицьку та Мелхітську Греко-Католицьку Церкви-сестри. Співпраця започаткувалася ще за предстоятельства в першій св. п. Блаженнішого Любомира та в другій – патріарха-емерита Григорія ІІІ Лахама. Патріарх Григорій ІІІ кілька разів відвідував Україну, зокрема брав участь в інтронізації новообраного Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава у 2011 році, а також в Синоді Єпископів УГКЦ 2015 року.

Співрозмовники висловили готовність і надалі поглиблювати братерські зв’язки між двома Церквами. Владика Едуард пообіцяв приїхати в Україну наступним разом з групою паломників з Лівану, щоб помолитися у святих місцях української землі. Секретар Синоду Єпископів, прощаючись з архиєпископом, запевнив його в молитвах за християн на Близькому Сході та попросив молитися за припинення військової агресії та за мир і спокій в Україні.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next