АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Манишин) відвідав греко-католицьку парафію в м. Люблін (Польща)

Вівторок, 28 листопада 2017, 10:19
26 листопада 2017 року владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії, відвідав греко-католицьку парафію Різдва Пресвятої Богородиці в м. Люблін (Польща), де з нагоди молитовного вшанування святого священномученика Йосафата, архиєпископа Полоцького, очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

З владикою співслужили римо-католицький єпископ Мєчислав Цісло з Любліна та о. архимандрит Сергій Гаєк, Апостольський візитатор для греко-католиків в Білорусі, а також духовенство латинського та візантійського обрядів на чолі з парохом парафії о. Стефаном Батрухом. Співом Літургію прикрасили семінаристи Люблінської митрополичої духовної семінарії.  

У проповіді владика Богдан підкреслив духовний подвиг св. Йосафата та його приклад для сучасних християн, порівнюючи жертовну діяльність цього святого із свідченням блаженного Омеляна Ковча, «пароха Майданека». Єпископ зазначив, що св. Йосафат є для нас прикладом того, як осягнути єдність Церков і є покровителем українського, литовського, білоруського та польського народів, представники яких зібралися в люблінській церкві, щоб віддати йому належну честь.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next