АКТУАЛЬНО

Владика Богдан у Берліні закликав до подальшої солідарності західних країн з українським народом

П'ятниця, 01 липня 2016, 14:02
1 липня 2016 року генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи, які зібралися на черговій зустрічі в Берліні, відвідав міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Майдзієре (Thomas de Maizière). Він представив присутнім принципи, що ними керується федеральний Уряд Німеччини щодо виклику, пов’язаного з напливом біженців до Європи.

Міністр підкреслив, що Європа повинна відчувати покликання допомогти кожній людині, яка перебуває в нужді і небезпеці. Водночас наголосив, що спосіб прибування біженців повинен відбуватися в рамках законодавства, а допомогу цим людям слід надавати на основі чесних і відповідальних принципів розподілу.

Виступаючи під час дискусії, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, який бере участь у цій зустрічі, звернув увагу присутніх на проблему внутрішніх біженців, або внутрішньо переселених осіб, яка є спільним викликом як для Церков Європи, так і для європейських урядів. «В Україні, – пригадав Секретар Синоду, – нині є близько двох мільйонів саме таких осіб, які були змушені покинути рідні сторони і все, що там мали, через російську агресію проти України».

Він із вдячністю згадав про допомогу, яку надає цим особам Католицька Церква Європи, зокрема Німецька Єпископська Конференція, через благодійні фонди «Реновабіс» і «Церква в потребі». Особливо промовистим знаком солідарності з постраждалими від війни в Україні став збір пожертв, проведений 24 квітня цього року на заклик Святішого Отця Франциска у всіх католицьких парафіях Європи.

Владика подякував німецькому урядові за підтримку українського народу в цей важкий час його сучасної історії, зокрема за допомогу в забезпеченні базових потреб внутрішньо переселених осіб, які перебувають в безпосередній близькості від регіону бойових дій. Водночас він закликав до подальшої солідарності західних країн з українським народом з метою відновлення територіальної цілісності країни і встановлення справедливого та тривалого миру.

«Лише таким чином, – на переконання Секретаря Синоду, – Європа зможе не тільки допомогти Україні подолати теперішні виклики, а й усуне самі першопричини найбільшої гуманітарної катастрофи в Східній Європі, спричиненої російською військовою агресією проти України».

Міністр де Майдзієре, відповідаючи на виступ представника УГКЦ, запевнив, що німецький уряд свідомий першопричин ситуації в Україні і надалі докладатиме всіх необхідних зусиль задля відновлення миру і справедливості у цій важливій частині Європи.

Як ми повідомляли, у Берліні від 30 червня до 3 липня 2016 року триває 44-та зустріч генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи. Тема зустрічі: «Милосердя у солідарності».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next