АКТУАЛЬНО

Владика Богдан Данило рукоположив нового священика для єпархії Святого Йосафата в Пармі (США)

П'ятниця, 19 квітня 2019, 11:41
18 квітня 2019 року владика Богдан Данило уділив свячення новому священику, отцеві Святославові Дітчуку, для душпастирського служіння в єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) під час богослужінь Великого четверга (згідно григоріанського календаря).

У Великий четвер за григоріанським календарем владика Богдан Данило, Єпископ єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ, висвятив нового священика для своєї єпархії під час урочистої Вечірні з Літургією святого Василія Великого в катедральному соборі Святого Йосафата в Пармі, штат Огайо.

Диякон Святослав Дітчук, уродженець Львова (Україна), був поставлений у стан пресвітера під час богослужінь Великого четверга – дня, коли Вселенська Церква святкує заснування Ісусом Христом Святих Тайн Євхаристії та Священства – серед присутності численних священиків, дияконів, піддияконів, богопосвячених осіб і мирян Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. Літургійне дійство, наповнене щирими та численними «Аксіосами» нововисвяченому ієреєві, передувало Обряду вмивання ніг, після чого владика Богдан виголосив проповідь, звертаючись особливим чином до отця Святослава, а також до його матері, яка, на жаль, не змогла бути особисто присутньою під час рукоположення її сина, але яка змогла приєднатися до всіх у соборі Святого Йосафата завдяки одному із сучасних засобів комунікації.

Наприкінці літургійних урочистостей нововисвячений пресвітер уділив своє перше ієрейське благословення владиці Богданові, священикам, дияконам та всім іншим присутнім, особливо своїм рідним та друзям. Після богослужінь в соборі присутніх було запрошено на святковий обід, який відбувся в недалеко розташованому парафіяльному залі.

Отець Святослав, який здобув освіту та формацію в семінарії Святого Духа УГКЦ у Львові (Україна), нещодавно був висвячений на диякона владикою Богданом І. Данилом в церкві Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Пармі та разом з дружиною Мартою проживає на сьогодні в Сполучених Штатах Америки. Владика Богдан призначив нововисвяченого ієрея сотрудником катедрального собору Святого Йосафата в Пармі.

Духовенство, богопосвячені особи та вірні єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ щиро вітають нововисвяченого пресвітера з єрейськими свяченнями та бажають отцю Святославу в його священичому служінні найрясніших благодатей Господа і Спаса нашого Ісуса Христа за заступництвом Пресвятої Богородиці та всіх Ангелів і Святих. Aксіос!

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next