АКТУАЛЬНО

Владика Борис (Ґудзяк) бере участь у зустрічі Конференції Єпископів Франції

Вівторок, 15 березня 2016, 15:24
15 березня в Люрді розпочалися засідання Конференції Єпископів Франції, в яких бере участь єпископ Української Греко-Католицької Церкви, Єпарх Паризький Борис (Ґудзяк).

Архиєпископ Жорж Понтьє, Президент Конференції, у своєму виступі, окрім внутрішніх питань Католицької Церкви в Франції, таких як життя суспільства після паризьких терактів, проблеми в сільському господарстві, зосередився на викликах та трагедіях, які переживають християни Сирії, Близького Сходу і деяких країн Африки. Він також згадав про зустріч у Гавані Папи Франциска та Патріарха Кирила і про Всеправославний Собор, що відбудеться в червні на острові Крит.

Архиєпископ звернувся до міжнародного товариства з проханням забезпечити політичне врегулювання конфліктів, наголосивши на сотнях тисяч жертв та мільйонах біженців і відповідальності світу. «Ми не можемо сказати, що не знаємо [що відбувається]. Ми закликаємо до пробудження совісті та ініціатив, що узгоджуються та поважати життя місцевого населення. Ми вітаємо перспективи діалогу в Сирії. Ми звертаємося до лідерів наших країн, щоб вони були рушіями пошуку миру в цих регіонах», - зазначив він, звертаючись до єпископів.

Під час загальної дискусії на пленарному засіданні владика Борис  подав єпископату Франції коротку інформацію про війну, що триває в Україні, та зростання гуманітарної кризи. «Французькі єпископи були зворушені інформацією  про два мільйони внутрішніх переселенців, щоденні обстріли і мало не щоденні жертви серед військових, а також тим, що Україна, яка вже два роки перебуває в складних умовах, населення якої радикально збідніло, гідно переносить випробування. Єпископи були здивовані почути статистику – що Україна, маючи бюджет у 45 разів менший, ніж бюджет Німеччини, і майже вдвічі менше населення, прийняла до двох мільйонів внутрішніх переселенців, тоді як Німеччина прийняла 1,1 мільйона біженців», - розповів владика Борис.

Він подякував європейським католикам, християнам та всім людям доброї волі, які на підставі християнських фундаментів європейської цивілізації, виявляють солідарність із біженцями – як із Близького Сходу, так і з України, і попросив тривати в цій солідарності.

«Велике зацікавлення єпископів Конференції викликала зустріч Глави УГКЦ Святослава і єпископів Постійного Синоду з Папою Франциском, що відбулася на початку березня. У наступні дні матиму нагоди розповідати про ситуацію в Україні та роль Церков детальніше», - наголосив Єпарх Паризький.

Прес-служба Паризької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next