АКТУАЛЬНО

Владика Борис (Ґудзяк) до спільноти УМХ: “Перед нами стоять складніші випробування, аніж чорно-білі виклики радянських часів”

Середа, 18 жовтня 2017, 18:26
17 жовтня 2017 року в християнському молодіжному центрі «Українська молодь – Христові» у Львові в межах підготовки до святкування 85-літнього Ювілею УМХ відбулася зустріч з Єпископом єпархії Святого Володимира Володимира в Парижі Борисом (Ґудзяком).

Владика Борис став «хресним батьком» мирянського молодіжного руху в 90-х роках та одним із ініціаторів З’їзду молоді 1990 року, після якого 17 вересня 1990 року у Львові було утворено першу молодіжну християнську організацію «Українська молодь – Христові» та затверджено її статут.

На зустрічі в молодіжному центрі УМХ владика Борис, зокрема, сказав: «Рух УМХ має більше ніж 80-літню історію та різні форми в різних антропологічних обставинах.  Ми маємо перед собою великого Бога, який став дитиною, щоб до нас промовляти. УМХ – це молода організація, і всі перспективи перед нею відкриті. Проте мусимо розуміти, що живемо в сучасному світі, який не сприймає легко великих наратив, скептичний до ідеологій. Звісно, є готовність адаптуватись, але не повна. Ми маємо не сумніватися, що Христос, який завжди був з нами, і тепер втілюється у новий спосіб. Не треба боятися бути мікроскопічним, адже сьогодні ми покликані повертатися до Христа. Перед нами стоять складніші випробування, аніж чорно-білі виклики радянських часів. І попри всі труднощі, важливо, щоб Христос щоденно був присутнім у нашому житті. Я прошу вас постійно читати Святе Письмо, щоб плекати особистісні стосунки з Христом, щоб Він був для кожного з нас живим. Ідіть уперед у Христі з Христом, перейняті Божою любов’ю».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next