АКТУАЛЬНО

Владика Борис (Ґудзяк) очолив Святу Літургію на святкуванні стоп’ятдесятиріччя редемпториста отця Ахіля Деряре

Вівторок, 25 вересня 2018, 11:56
22 вересня 2018 р. в містечку Ленделийде (Lendelede), Бельгія, відбувся урочистий вечір на вшанування отця Ахіля Деряре, який 150 років тому народився в цьому містечку.

Свято розпочалося Святою Літургією у східному обряді, яку очолив владика Борис (Ґудзяк), ординарій єпархії Святого Володимира Великого в Парижі. Співслужили бельгійські редемптористи з провінції Святого Климентія, брати із спільноти бл. Миколая Чарнецького та отець Іван Горбань, як представник від уряду Львівської провінції. Літургію супроводжували співом хористи із громади м. Антверпен. Храм Святого Власія, в якому отець Ахіль був охрещений, зібрав до 200 осіб на спільну молитву, якою всі дякували Богові за отця Ахіля Деляре. Присутніми на молитві були також представники місцевої влади, зокрема пані мер Карін Девале.

Після Літургії всі були запрошені у великий зал, де ініціатори свята – двоє чоловіків Джеф і Марк – представили презентацію про отця Ахіля. Опісля пані мер Карін, яка проживає в родинному будинку отця Ахіля, коротко розповіла про цей дім і про значення цього святкування для всіх мешканців містечка. Дві українські пісні на святі заспівав антверпенський хор.

Українські редемптористи кажуть, що особа отця Ахіля є для них дуже дорогою, тому таке вшанування його пам’яті в його ж родинному містечку було доброю нагодою виявити вдячність Богові та бельгійській землі як за отця Ахіля, так і за всіх бельгійських редемптористів, які за його прикладом посвятили своє життя служінню українцям у східному обряді.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.cssr.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next