АКТУАЛЬНО

Владика Борис (Ґудзяк): «Порошенко може стати великим Президентом або буде найбільшим розчаруванням в історії України»

П'ятниця, 06 червня 2014, 14:09
Петро Порошенко має можливість стати великим Президентом або буде найбільшим розчаруванням в історії України, вважає владика Борис (Ґудзяк), Єпарх єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії, Президент УКУ.

Про це він заявив у програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» на «Еспресо ТВ».

«Такого президентського вибору ніколи не було і, можливо, ніколи не буде, – сказав владика Борис. – Він (Петро Порошенко) мусить зрозуміти, що тут мова йде не лише про нього. Звичайно, що його якості теж були чинником, але люди голосували за Україну, за мир, за те, щоб жертва Майдану не була розтраченою».

За словами єпископа, «є питання, наскільки Петро Порошенко як політик вмітиме слухати, почути, зрозуміти, до чого кличе Бог і люди».

«У країні чудес бізнесу він побував, він нічого не відкрив для себе, – зазначив владика. – Якщо він може звільнитися від пут, якими можуть бути гроші, – це може стати для нього великою перевагою. Він може сказати, що «мене ніколи ніхто не купить, я не продався».

На думку владики Бориса, новообраний Президент і влада мають зрозуміти поставлений у нас діагноз: «певні речі є чорні, певні білі. У духовному житті ясно, що проблеми починаються, коли чорне називаються білим і навпаки. Коли це змішується, стає сіра маса».

«Народ мав би чергувати над тим, щоб влада це почула», – вважає владика Борис.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next