АКТУАЛЬНО

Владика Борис (Ґудзяк) став кавалером ордену Почесного легіону

Неділя, 04 січня 2015, 07:54
Владика Борис (Ґудзяк), Єпископ Української Греко-Католицької Церкви у Франції, Швейцарії і країнах Бенілюксу, громадський діяч та провідний науковець у галузі церковної історії, став кавалером ордену Почесного легіону.

Українець став один із 691 члена ордену цього року, повідомляє Католицька Церква у Франції.

"Серед 691 нових членів ордену Почесного легіону, оголошених 1 січня 2015 року, є, зокрема, й ім’я Єпископа єпархії Святого рівноапостольного князя Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції,  країнах Бенілюксу та Швейцарії Бориса (Гудзяка)", - ідеться у повідомленні.

Орден Почесного легіону встановлено Наполеоном Бонапартом у травні 1802 року за прикладом рицарських орденів.

Приналежність до ордену є найвищою нагородою, знаком пошани та офіційного визнання особливих заслуг у Франції. Прийняття в члени ордену здійснюється за видатні військові або громадянські заслуги Президентом Французької Республіки.

Удостоєні цієї нагороди мають звання "канцлер", "великий офіцер", "командор", "офіцер" і "кавалер" ордену Почесного легіону. Нині у Франції звання "кавалера" удостоєні 93 тис. осіб.

Укрінформ 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next