АКТУАЛЬНО

Владика Борис (Ґудзяк) став лауреатом Премії імені Василя Стуса

Вівторок, 21 серпня 2018, 12:57
Президент Українського католицького університету владика Борис (Ґудзяк) став лауреатом Премії імені Василя Стуса 2018 року. Таку премію щороку присуджує Український центр Міжнародного ПЕН-Клубу авторам (літераторам, митцям, режисерам), незалежно від місця проживання, прижиттєво, за особливий внесок в українську культуру та стійкість громадянської позиції.

Український центр Міжнародного ПЕН-Клубу вирішив взяти на себе справу продовження Премії імені Василя Стуса, яку в 1989 році заснувала Українська асоціація незалежної творчої інтелігенції (УАНТІ) на чолі з Євгеном Сверстюком (1928–2014). Премія вручалася щороку, 14 січня, у день Святого Василія. Її лауреатами були: Ольга Богомолець, Марія Бурмака, Опанас Заливаха, Михайлина Коцюбинська, Василь Овсієнко, Іван Світличний, Надія Світлична, Галина Севрук, Людмила Семикіна та ін.

Цього року лауреатом було обрано владику Бориса (Ґудзяка). Церемонія вручення відбудеться 26 серпня (неділя) о 17:00 у Національному музеї Тараса Шевченка в Києві. Лауреат Премії імені Василя Стуса отримує диплом лауреата та відзнаку від Українського центру Міжнародного ПЕН-Клубу.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next