АКТУАЛЬНО

Владика Борис (Ґудзяк) закликає єднатися в дусі та ділі, щоб «запобігти злу, яке поширюється на Європу та весь світ»

П'ятниця, 25 липня 2014, 17:00
Теракт жорстоко обірвав надійні, творчі, плідні життя сотень невинних людей. Їхня, Богом дана, гідність була вкрай зневажена: життя знищені, але терористи продовжували їх принижувати навіть після смерті – коли не дозволяли похоронити останки. Від імені всіх віруючих Української Греко-Католицької єпархії у Франції, Бельгії, Люксембургу, Нідерландах та Швейцарії та від імені всіх українців, які живуть у цих країнах, висловлюю наше глибоке співчуття та духовну солідарність.

Про це пише в листі-співчутті  владика Борис (Ґудзяк), президент Українського католицького університету, Єпископ єпархії Святого Володимира Великого для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембургу і Швейцарії, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УГКЦ, звертаючись до сімей загиблих у малазійському «Боїнгу 777».

Як далі зазначає владика Борис, скорбота та тривога воєнного часу для українців стала ще більшою «через злочинну нелюдськість, яка сталася в нашому небі і на нашій землі».  «Зараз просимо в Господа мудрості та стійкості, щоб зрозуміти та діяти за Божою волею», - каже далі автор.

Наприкінці єпископ заохочує єднатися в дусі та  ділі, щоб запобігти злу, яке поширюється на Європу та  весь світ.  «Ми віддані молитві, свідченню та діалогу з усіма людьми доброї волі.  Підтримуймо одне одного євангельською обіцянкою,  що зло буде подолане і що тільки з Богом ми знайдемо життя істинне», - закликає владика Борис (Ґудзяк).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next