АКТУАЛЬНО

Владика Борис вперше відвідав наймолодшу українську парафію у Фландрії, Бельгія

Четвер, 27 грудня 2018, 11:53
У середу, 26 грудня, владика Борис Ґудзяк уперше відвідав новостворену українську парафію Різдва Івана Хрестителя у м. Гент, у фламандській частині Бельгії.

Парафія розпочала свою історію цього літа. Згодом, на початку листопада, о. Михайло Романюк, протосинкел єпархії, привіз офіційні документи про заснування парафії та призначення о. Івана Данчевського душпастирем. А в цей вечір парафіяни вітали свого єпископа перед дверима храму під передзвін дзвонів хлібом-сіллю і квітами, радіючи з нагоди його візиту.

У своїй проповіді владика підкреслив унікальність Гентської парафії. Також архиєрей поділився із завданням, яке стоїть перед цією молодою та динамічною парафією: «Ви, браття і сестри, покликані засвідчити цьому місту неможливе. У ХХІ столітті, коли всі бояться смерті, ви покликані засвідчити про вічність. Там де є збентеженість, скепсис, нудота, «вже нічим мене не здивуєш», ви покликані нести Христа і радість щирого спілкування». Він також подякував батькам за присутність великої кількості дітей у храмі на молитві, подаючи їх за приклад для наслідування у стосунках з Богом.

На завершення Літургії адміністратор парафії о. Іван Данчевський подякував владиці Борисові за візит та за «батьківську турботу та молитви, якими Ви огортаєте нашу громаду». А також парафіяни піднесли подарунок разом із вдячними словами за присутність та служіння о. Івана.

До присутніх у храмі звернувся владика Гліб Лончина, Єпарх єпархії Пресвятої родини в Лондоні. Він закликав молитися та триматися разом. Відтак два архиєреї-пластуни прийняли вифлеємський вогонь миру, який привезли для парафії Різдва Івана Хрестителя пластуни з Антверпена.

ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next