АКТУАЛЬНО

Владика Діонісій Ляхович до вірних в Італії: «Ми є з вами! І хочемо, аби ви теж були з нами»

Субота, 30 травня 2020, 11:41
Владика Діонісій Ляхович, апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Італії, на початку Декади місійності в УГКЦ звернувся до вірних Італії з закликом «Ми з вами!».

«З Божого провидіння ми зустріли Декаду місійності. Але ми не можемо мати місії з людьми, бо ше триває карантин. Тому йдемо в таке своєрідне паломництво по храмах», – розповів у коментарі Департаменту інформації УГКЦ владика Діонісій.

Єпископ відзначив, що гасло «Ми з є вами!» матиме практичний вимір. «Ми щодня вирушатимемо в онлайн-подорож до певної спільноти, до Калабрії, до Сардинії. Кожного дня з іншого храму лунатиме духовна наука на кожен день».

Священники з храму громади записуватимуть відео з «Путівника Декади місійності» і це відео з’являтиметься на сайті екзархату http://www.chiesaucraina.it/index.php/uk/.

Сьогодні, у перший день Місійності, перше місійне завдання «Божа любов, що дарує радість» читав о. Ярослав Чайківський з Венеції.

Духовенство Італії хотіло б якомога більше охопити спільнот по всій Італії в такий спосіб.

Владика Діонісій Ляхович також наголосив, що хотів би, щоб ініціатива духовенства мала відгук серед вірних. «Ми б теж хотіли, щоб і ви дали знати через вашу фізичну присутність чи  соціальні мережі, що ви є з нами», – сказав єпископ.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next