АКТУАЛЬНО

Владика Дмитро (Григорак) очолив нічну Літургію на Новий рік

Четвер, 02 січня 2014, 10:03
Божественну Літугію з нагоди закінчення 2013 і початку 2014 року очолив владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, в катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла м. Чорткова. У новорічну ніч вірні мали нагоду молитовно скласти свою подяку Господеві за прожитий 2013 рік і просити благословення на наступний. Така молитва вже давно практикується в греко-католицьких храмах Бучацької єпархії УГКЦ.

«Минулий 2013 рік, можливо, був для нас у чомусь тяжким, переломним, роком розчарування, проте він приніс нам найголовніше -  надію! Тож маючи надію, ми вступаємо у Новий 2014 рік. Наша надія – це не якісь утопічні мрії, - це надія на Бога! Хто надіється на Бога – ніколи не розчарується.Жодна молитва людини не проходить марно. Господь у потрібний час відповідає на неї, важливо, щоб ми не зневірювалися у Ньому!» - так Єпарх Бучацький закликав присутніх  молитися за майбутнє українського народу.

Відтак владика  Дмитро привітав усіх з Новим 2014 роком Божим  та побажав  «…не просто миру, а Божого миру, в якому полягає справжнє щастя».

По завершенні Літургії  вірні вітали одні одних та пригощалися солодощами.

 

Прес-служба Бучацької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next