АКТУАЛЬНО

Владика Дмитро (Григорак) з пастирським візитом відвідав вірних УГКЦ в Італії

Четвер, 04 липня 2013, 15:43
З 26 червня до 3 липня 2013 року владика Дмитро (Григорак), єпископ Бучацький, перебував з робочою поїздкою в Італії. Владика, у супроводі синкела Бучацької єпархії по формації духовенства, відвідав архиєпархію Капуа, з якою Бучацька єпархія має партнерські відносини вже декілька років.

В Капуа новий єпископ: монс. Сальваторе Віско, який 29 червня був інтронізований кардиналом Неаполя – Його Еміненцією Вінченцо Сепе.

У неділю, 30 червня, з благословення владики Діонісія (Ляховича), владика Дмитро відвідав три українські спільноти, що діють на території єпархії Капуа – в містах: Кастель Вольтурно, Капуа та Санта Марія.

Після того владика зустрівся з нововисвяченим єпископом єпархії Іскія − монс. П’єтро Ланьєзе, який, ще будучи священиком, гостинно приймав наших студентів для поглиблення знань італійської мови.

1 липня новий архиєпископ Капуа монс. Сальваторе Віско на своїй першій аудієнції прийняв делегацію Бучацької єпархії та пообіцяв батьківську опіку наших вірних.

В архиєпархії Капуа служать два священики Бучацької єпархії та три монахині згромадження Сестер Мироносиць.

2 липня владика Дмитро в м. Больцано зустрівся з місцевим єпископом Іво Музером та обговорив напрямки дальшої співпраці між єпархіями.

Прес-служба Бучацької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next