АКТУАЛЬНО

Владика Діонісій Ляхович під час молитовного чування за мир: «Даймо себе провадити Святим Духом, даймо для Духа Божого свободу у нашому серці»

Середа, 26 січня 2022, 18:07
26 січня, у День молитви за мир в Україні і світі, проголошеного Святішим Отцем Франциском з огляду на нові загрози для України, на ресурсах «Живого телебачення» з 9:00 до 21:00 проходить цілоденне молитовне чування. До молитви долучився і Апостольський екзархат в Італії.

У катедральному храмі Святих мучеників Сергія і Вакха та Жировицької ікони Пресвятої Богородиці Апостольського екзархату в Римі владика Діонісій Ляхович відслужив Акафіст до Жировицької Богородиці, ікона якої розміщена за головним престолом святині.

Перед початком богослужіння до вірних звернувся протосинкел екзархату о. д-р Теодосій Р. Грень, ЧСВВ.

«Сьогодні, відповідаючи на ініціативу Вселенського Архиєрея Франциска та Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава, у різних куточках Італійської Республіки вірні Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, з великою любов’ю до рідної Батьківщини, з радістю єднаються в молитві із Вселенською Церквою за мир у світі та, зокрема, в Україні. Духовно поєднані з нашими братами та сестрами в усьому світі, також і спільнота вірних Апостольського екзархату бажає скласти свою молитовну лепту у скарбницю благань за припинення ворожнечі та конфліктів, за примирення і братерство у світовій спільноті», – зазначив священник.

На завершення молитви владика Діонісій Ляхович пригадав вірним слова заклику Папи Франциска до молитви за мир в Україні, які він виголосив 26 січня на закінчення загальної аудієнції у залі Папи Павла VI у Ватикані. Єпископ також зазначив, що в час цього важкого випробування ми повинні виявляти довіру до Господа, подібно, як це чинив Ісус Христос та Пресвята Богородиця: «Ми переживаємо важкий час, це для нас велике випробування, але ми покликані навчитися від Богородиці, від самого Ісуса Христа дати себе провадити Святим Духом, бо молитва до Святого Духа завжди буде вислухана».

Владика Діонісій підкреслив, що Господь ніколи не залишає тих, які через щиру молитву виявляють до Нього своє довір'я: «Ми сьогодні молимося за те, щоб не було війни в Україні. Каже Христос: «Просіть і дасться вам, стукайте і вам відчинять. Коли ми просимо хліба, Господь не дасть нам камінь, коли ми просимо риби – не дасть нам гадюки».

Читайте також: «Віримо, що і сьогодні Господь вислухає нас», – митрополит Володимир Війтишин у день молитви за мир в Україні

Водночас, архиєрей звернув увагу, що кожна людина, просячи про дар миру для України насамперед повинна плекати мир у своєму серці: «Ми просимо, ми маємо право і потребу просити про мир в Україні, але з нашого боку ми покликані заховати мир у нашій душі, який дає для нас Святий Дух. Марія, яка дала провадити себе Святим Духом, завжди була Царицею миру та спокою. Ісус Христос, який бачив перед собою страшні муки, просив Отця, щоб віддалив ту гірку чашу, але при цьому сказав: «Хай буде не Моя, а Твоя воля». Так само і Марія завжди каже: «Ось я слугиня Господня, нехай мені станеться по твоєму слову». Ми просили й просимо, але також і ми кажімо: «Нехай буде Твоя воля, Отче». Даймо себе провадити Святим Духом, даймо для Духа Божого свободу в нашому серці і все буде добре».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Відділу комунікації Апостольського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next